Wpis z mikrobloga

@dran2: Dokładność tych pomiarów zostawia wiele do życzenia i nawet sami producenci to piszą na swoich stronach żeby się za mocno nie sugerować tymi pomiarami. Do tego służą inne urządzenia.
  • Odpowiedz
@kidi1: kiedys myslalem tak jak ty. Mam moja mala kolekcje zegarkow, ale od kad kupilem smart watch to praktycznie tylko go mam na nadgarstku. Normalne zakladam tylko na specjalne okazje, ale mysle o jakims "eleganckim" modelu smart watcha. Zona ma fajny model, bo wyglada jak normalny zegarek, ma normalna tarcze i zwyczajne wskazowki.
  • Odpowiedz
biżuteria służy

@kidi1: W zasadzie nie służy do niczego. Oczywiście nie ma nic złego w ozdobach, jeśli ktoś to lubi. Nie są to po prostu substytuty mimo myląco podobnej nazwy. To są różne przedmioty.
  • Odpowiedz
@dran2

>Tymczasem biżuteria służy dziesiątki lat.

@kidi1: Chyba że chcesz żeby ci mierzyła tempo, dystanse, HR, v2omaxy i na podstawie tego sugerowała plan treningowy dopasowany do wydolności i obciążenia a do tego poza treningami wyświetlała powiadomienia z telefonu to wtedy biżuteria jest bezużyteczna od nowości. Są różne potrzeby.

czyli tak samo jak losowo mierzące smartwatche.
  • Odpowiedz
Tymczasem biżuteria służy dziesiątki lat.

@kidi1: Smartwatch to nie biżuteria. Co wiecej zegarka jako biżuterii nie kupisz w cenie smartwatcha.

Z resztą zupełnie tego nie rozumiem. Tą są zupełnie dwa różne urządzenia służące do czegoś innego. Jedyny wspólny mianownik to jest taki że pokazują czas. Tak jak wspólnym mianownikiem autobusu turystycznego, samolotu pasażerskiego i statku wycieczkowego jest to że ludzie tym podróżują.
  • Odpowiedz
  • 0
@d601 ten zegarek waży tyle co smartfon 8 calowy, dajesz radę go nosić? Ja zamówiłem i natychmiast odesłałem, paraliżu ręki można dostać a co dopiero biegać z nim czy coś podobnego. Zdecydowanie polecam forerunera ;)
  • Odpowiedz
Forruner bez sportów trzyma prawie 3 tygodnie...

@Adicts: I jaki to ma stosunek do moich co średnio trzymają 4 lata nie mówiąc już o moich automatach albo solarnych?
  • Odpowiedz
  • 0
@kidi1 twój też ma czujnik tętna na żywo ? GPS i mapy ? a może wykrywanie wypadków i powiadomienie wskazanej osoby.... , czyta też smsy i MMS ? daj spokój, też lubię klasyczne zegarki ale to dwa różne światy.
  • Odpowiedz
twój też ma czujnik tętna na żywo ? GPS i mapy

@Adicts: które skracają czas użytkowania do 6 godzin?

czyta też smsy i MMS ?

@Adicts: Wystarczy, że ja czytam w telefonie. Nie robi mi różnicy czy patrzę na telefon czy na zegarek a nawet lepiej na telefonie bo widzę więcej i mogę odpisać.
  • Odpowiedz
  • 0
@kidi1 jakich 6h, nie brnij w temat o którym nic nie wiesz. Ty używasz smartfona a ja idąc np. pobiegać na 2-3h nawet go nie zabieram, muzyka w zegarku, kartą płatniczą w zegarku a jak złamie mogę, żona dostanie alert po 5 sekundach..
  • Odpowiedz