Dawno człowiek nic nie pisał to wypadałoby napisać po prośbie ( ͡°͜ʖ͡°) Gdzie się kupuje teraz obrączki na #slub ? Byłem w kilku salonach we #wroclaw i poziom obsługi szorował po dnie, a ceny wręcz przeciwnie - w------o w kosmos.
Szukam obrączek płaskich z fazą i soczewką, grubości około 4 i 5 mm, próba 585 (raczej) - czyli nic wymyślnego raczej…
@pralek: z racji, że jestem z Krk i robiłem w Krk z polecenia u logalnego w dzielnicy znanego jubilera. Zrobił nam za 3k, jesli masz swoje złoto to mówił, ze za 500/600zł ogarnie z niego Ci obrączki + grawery i inne rzeczy za free. Wychodziło o połowę taniej niż w tych sieciówkach po galerii.
@pralek nie polecam złotej lini, zamawiałem tam pierścionek zaręczynowy, kształt był nie zachowany, rozmiar zły, dostaliśmy syntetyczny kamień księżycowy, który na pierwszy rzut oka był uszkodzony, całość uratował nam lokalny złotnik i doprowadził pierścionek do stanu idealnego. Bo kontakt z złota linią był bardo trudny. Bardzo fajne obrączki są w Zaczyk Jewellery. Ognarnicza tylko fantazja
@pralek nie polecam złotej lini, zamawiałem tam pierścionek zaręczynowy, kształt był nie zachowany, rozmiar zły, dostaliśmy syntetyczny kamień księżycowy, który na pierwszy rzut oka był uszkodzony, całość uratował nam lokalny złotnik i doprowadził pierścionek do stanu idealnego. Bo kontakt z złota linią był bardo trudny. Bardzo fajne obrączki są w Zaczyk Jewellery. Ognarnicza tylko fantazja
@pralek: jeśli dojazd pod Wrocław to nie problem a w samym Wro wyczerpią Ci się możliwości to spora ilość znajomych kupowała (każdy z polecenia kolejnego) i/lub robiła obrączki/pierścionki zaręczynowe tutaj:
@pralek: Łazur - polecam. Możesz stworzyć sobie w konfiguratorze 3D dokładnie takie obrączki, jakie chcesz. Zamawialismy właśnie tam, dostawa kurierem, waga zgadzała się do setnej grama. Mamy właśnie płaskie z fazą, różowe złoto, soczewka. Moja 4,5 mm, Męża 6 mm. Sześć lat użytkowania za nami i nie wydarzyło się nic zaskakującego.
@pralek: Łazur - polecam. Możesz stworzyć sobie w konfiguratorze 3D dokładnie takie obrączki, jakie chcesz. Zamawialismy właśnie tam, dostawa kurierem, waga zgadzała się do setnej grama. Mamy właśnie płaskie z fazą, różowe złoto, soczewka. Moja 4,5 mm, Męża 6 mm. Sześć lat użytkowania za nami i nie wydarzyło się nic zaskakującego.
@zgubilam_kredki Kurde nie wiedziałem, że takie cuda są. Dzięki!
@pralek: też nie wiedziałam, dopóki nie zaczęliśmy rozważać tego samego wzoru, ale w dwóch kolorach złota - ja różowe, a Mąż żółte. W sieciówkach możesz zmienić co najwyżej rozmiar, a u jubilerów słyszeliśmy, że co to za fanaberie, że małżeństwo będzie mieć dwie różne obrączki xD Finalnie i tak mamy taki sam kolor, ale była to nasza decyzja i efekt długich zabaw kreatorem, a nie wynik cudzego biadolenia. Szczerze polecam,
@pralek: od siebie polecam Geselle - ogarniałem tam pierścionek zaręczynowy, zmniejszanie pierścionka zaręczynowego, obrączki i zwiększanie obrączek ( ͡°͜ʖ͡°)
@pralek: też nie wiedziałam, dopóki nie zaczęliśmy rozważać tego samego wzoru, ale w dwóch kolorach złota - ja różowe, a Mąż żółte. W sieciówkach możesz zmienić co najwyżej rozmiar, a u jubilerów słyszeliśmy, że co to za fanaberie, że małżeństwo będzie mieć dwie różne obrączki xD Finalnie i tak mamy taki sam kolor, ale była to nasza decyzja i efekt długich zabaw kreatorem, a nie wynik cudzego biadolenia. Szczerze polecam,
@pralek dla innych szukających. Okazuje się, że losowy jubiler w Świdnicy może i ma dużo większy wybór obrączek, ale za to ceny ma o połowę niższe niż we Wrocławiu w sieciówce.
Gdzie się kupuje teraz obrączki na #slub ?
Byłem w kilku salonach we #wroclaw i poziom obsługi szorował po dnie, a ceny wręcz przeciwnie - w------o w kosmos.
Szukam obrączek płaskich z fazą i soczewką, grubości około 4 i 5 mm, próba 585 (raczej) - czyli nic wymyślnego raczej…
Macie jakiegoś #zlotnik albo #jubiler #jubilerstwo do polecenia?
Wrocław i okolice. Nawet k---a do #swidnica mogę jechać jak trzeba
@Rad-X ponoć matka jej ogarniała pierścienie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Właśnie takiego z polecenia szukam
Dzięki za info!
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzJubi-Tom Jubiler
606 638 788
https://g.co/kgs/P8PZyGK
@Lonate
A dzięki, sprawdzę!
@zgubilam_kredki Kurde nie wiedziałem, że takie cuda są. Dzięki!