Wpis z mikrobloga

233 830 - 650 = 233 180
Data donacji - 31.01.2025
Rodzaj donacji - płytki krwi z osoczem
Miejsce donacji - RCKiK Wrocław
Grupa krwi - A Rh+
Prywatny licznik - 88861 ml

Dawców jak na lekarstwo. Cały proces, od wejścia do wyjścia zajął mi 95 minut. Nie pamiętam kiedy ostatnio trwało to aż tak krótko. Dłużej zajęło mi późniejsze rozdawanie czekolad ;)

#barylkakrwi #krew #krwiodawstwo #rckik #rckikwroclaw

Wpis został dodany za pomocą tego skryptu.
Dodaj wpis | Regulamin | Wzór wpisu | Strona akcji
Zatoichisan - 233 830 - 650 = 233 180
Data donacji - 31.01.2025
Rodzaj donacji - płyt...

źródło: 6fd91c95b00f036fd165fc01d

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@kuncfot: Nie ogarniam tych lenyfejsów więc nie wiem czy mnie obrażasz czy co ;)

@Gmeras Nie widzę powodów do ściemniania. To jest litraż przeliczony z krwi ale i z jej składników, które dość zauważalnie, zwłaszcza po ostatnich zmianach go nakręcają. Wyobraź sobie, że teraz w ciągu jednego miesiąca mogą się zdarzyć trzy donacje płytek. We Wrocławiu przeliczyliby to jako 3 litry. Chciałem zrobić takie fatality w styczniu (3,17,31) Ale
  • Odpowiedz
@Zatoichisan: Normalne rckik prawidłowo przeliczają, a nie wpisują Ci za płytki 1 litr. Słaby nie lepiej 6dni challenge? Oddajesz osocze dwa dni później płytki, a potem krew pełna. Po co rozbijać wolne?
  • Odpowiedz
  • 1
@whitewolfik: U nas kilka lat temu też się nie dało a procedura separacji płytek trwała z 90 minut. Potem zmienili maszyny na inne i pojawiła się mozłiwość oddawania płytek z osoczem a nawet płytek z krwią. Dodatkowo taka donacja skróciła się prawie o połowę.
  • Odpowiedz
@Zatoichisan: dzisiaj pierwszy raz oddawałem płytki i osocze (w książeczce mam wpisane tak jak Ty "sep płyt E5") jak zapytałem pani w rejestracji na ile krwi można to przeliczyć, to odpowiedziała 850 ml, dlatego zastanawiam się skąd wzięła się ta liczba czy ja się nie przesłyszałem, bo oddajemy w tym samym centrum, więc raczej powinni liczyć tak samo.
  • Odpowiedz