Wpis z mikrobloga

Kupiłem ten nowy ser niskotluszczowy we lidlu. Próbowałem wszystkie dostępne w marketach, ten zachęca tym, że ma najmniej kalorii ze wszystkich.
Moja opinia jest taka, że na świeżo jest nieco jałowy, suchy i dość twardy, w świeżej formie zdecydowanie przebija go go active, ryki i pilos, natomiast po podgrzaniu następuje zwrot i ser nabiera bardzo intensywnego i ostrego smaku. Dobra ciągliwość.

Dzisiaj sprawdzę jak się spisze w pełnoprawnym posiłku, ale rokuje na to, że będzie to mój ser pierwszego wyboru.

#jedzenie #ser #jedzzkrucjanem
krucjan - Kupiłem ten nowy ser niskotluszczowy we lidlu. Próbowałem wszystkie dostępn...

źródło: temp_file8084784793514859901

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@krucjan: właśnie dziś zakupiłem po raz pierwszy, bo zaczynam redu. Dla mnie jedynym porównaniem jest Piórko bo staty - 3T vs. 3T.

Smak - te same trociny, ale tego typu "serów" nie kupuje się dla smaku, mają się dobrze wkomponować w dzienne makro.
Konsystencja - Eatlean miażdży Piórko. Mowa o wersji od razu pokrojonej w plastry - one się nie kruszą, spokojnie można oderwać jeden od drugiego. Powodzenia z Piórkiem
  • Odpowiedz