Wpis z mikrobloga

Mam telewizor samsunga 12 letni (bez smarta tv z tych nowszych modeli) w którym chciałbym oglądać chociaż kanał informacyjny typu Polsat News i ewentualnie EskaTV. Kupiłem dekoder DVB T2 i oczywiście telewizja rządowa odbiera ale polsatu czy polsatu news już nie ma (xd) Czy jest jakaś opcja po kosztach, w stylu jednorazowego zakupu jakiegoś odtwarzacza/smart boxa w którym mam opcje oglądania telewizji np. po Wifi w moim mieszkaniu? jakiś magik z wiedzą na temat tv by się przydał doradzić mi, a ja niestety w te klocki jestem zielony ( ͡° ʖ̯ ͡°) #player #polsat #androidtv #tv #tvbox
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

chciałbym oglądać chociaż kanał informacyjny typu Polsat News i ewentualnie EskaTV

@oski990: dezinformacja podlana godzinami reklam, serio, po co ci to? chcesz poczytać newsy to sobie odpal w necie.
  • Odpowiedz
@oski990: Ale że tęsknisz za Polszmatem to się dziwię. Ponadto Polszmat jest dostępny jako program bezpłatny na ogólniedostępnych MUXach. Przestaw antenę na inny kierunek, najlepiej zgodnie z mapą nadajników w twojej okolicy i jeszcze raz przeskanuj w TV.
  • Odpowiedz
  • 0
@PozorVlak: ja p------e xddd, chodzi mi o to, aby coś leciało w tle jak pracuje na laptopie, a ty mi tu o jakiś dezinformacjach piszesz xd
nie wiem czy zauważyłeś ale napisałem eska i polsat news, a nie TVN czy TVP xddd
  • Odpowiedz
  • 0
@Wiskoler_double: nie chce używać naziemnej bo musze kabel antenowy z telewizora ciągnąć przez pół pokoju do okna i wygląda to komicznie, a pozatym mam jedynie miejsce gdzie moge je postawić to okno przy balkonie i nie odbiera mi nie ważne jak ustawie tą antene
  • Odpowiedz
@oski990: Za darmo nie ma nic. Ale na sweet.tv są jakieś darmowe kanały. Potrzebny jest jakiś box z Androidem żeby zainstalować ich aplikację. Na pepperze często pojawiają się kody na darmowe miesiące pełnego pakietu na sweet.tv. Czasem działają dłużej czasem krócej. Trzeba obserwować.
https://www.pepper.pl/promocje/kody-na-darmowa-telewizje-sweettv-na-telefon-telewizor-30-dni-979007

Jak masz kogoś znajomego albo w rodzinie kto ma Canal+ albo Polsat Box z satelity to możesz go poprosić o loginy i hasła do Canal+ Online
  • Odpowiedz
@oski990: A internet w tym bloku jaki masz?
Bo ja od UPC/Play i mam kabel rozdzielony: jeden do routera, drugi do telewizora.
Nie mam wykupionego żadnego pakietu, a działa dużo odkodowanych tych podstawowych programów.
  • Odpowiedz
  • 0
@lunga: Mam od Toyi. Mam również dekoder na telewizje cyfrową od toyi w salonie gdzie mam normalnie tv, ale w sypialni mam drugi telewizor i nie mam jak odpalić telewizji w sypialni, no chyba że będe wiercić dziury przez 2 ściany w nie moim mieszkaniu.
  • Odpowiedz
@oski990: Na telewizorze z Android TV kanały zmieniam jak przy normalnym oglądaniu, klawiaturą numeryczną na pilocie. Tylko na sweet.tv niezawiele jest tych kanałów.

Jest jakaś aplikacja TOYA GO. Powinieneś mieć tam te same kanały co na dekoderze.
https://toya.net.pl/toyago
  • Odpowiedz
  • 0
@Gieekaa: pytanie czy na jakiś boxach androidowych można w ogóle tą Toye GO zainstalować, bo z czego co czytałem opinie, to nie ma nawet go w google store, tylko na telefonach i tabletach xd
  • Odpowiedz