Wpis z mikrobloga

Dlaczego #kiszak się w ogóle tak piekli o wydarzenie, nt. którego powinno wiedzieć większość jego widzów? KPM było czasem wrzucane na czata na jego streamie i usuwane. Rozumiałem to, że to jedynie głupie trollowanie. Odgrzewanie starego kotleta bez większego powodu, poza głupim trololo. Rozumiałem, dlaczego wielu ludzi może go nie lubić i dlatego będzie mu zazdrościć i próbować zaszkodzić statusowi, który sobie zaczął budować.

Dowiedziałem się o nim od Arkadikussa, którego oglądałem kawał czasu.

A na samego Arka trafiłem tutaj, na wykopie.

To, co mnie (obiektywnie rzec biorąc) najbardziej zastanawia, to dlaczego sądowi tak bardzo zależało, aby podać ten wyrok do publicznej wiadomości? Skoro to coś de facto błahego. Takich spraw jest mnóstwo. Dlaczego akurat ta zostaje teraz przez wielu ludzi rozdmuchiwana? Dlaczego w ogóle sąd podał wyrok do publicznej wiadomości? To nie powinna być jedynie sprawa cywilna? A jeżeli się pogodził z tym bezdomnym, to dlaczego miałby mu wytoczyć sprawą o pobicie tym bardziej jeżeli to było, co jest na filmie, że tylko go pochnął? No może uderzyl, to max co widać na filmie. Ale pobił? Dlaczego?

I dlaczego tym wyroku jest coraz głośniej?

Dlaczego tak panicznie moderował wszelkie info o tym pobiciu na swoim streamie? Mógłby to raz na zawsze porządnie wyjaśnić, bo to na pozór prosta sytuacja, a on albo ciągle chce zbić, wraz z resztą, kapitał na takiej pierdołowatej rzeczy albo prawda jest dużo, dużo... przynajmniej ciekawa.
#rock
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 7
@tamagotchi pobicie menela zgłosił OMZRiK, więc po wyroku poszło to w eter. Teraz gdy Kiszak się zaczął wszystkim pojawiać na YT, to ta sprawa wróciła i wszyscy się z niego nabijają. Zwłaszcza, że jest strasznym hipokrytą
  • Odpowiedz
@tamagotchi: Bo to mówi o nim jako o człowieku więcej niż wszystkie jego ludologiczne wywody na yt. Bo normalnym ludziom nie przychodzi do głowy chęć pobicia ( czy tam poszarpania ) się z kimkolwiek, tym bardziej z jakimś menelem, ale akurat jemu przyszło, no popatrz pan co za przypadek. Patus pozostanie patusem nawet kiedy nauczy się mądrych słówek i parę chwytów erystycznych żeby "orać" maćków z czatu
  • Odpowiedz
  • 4
@tamagotchi na pewno nie na taką skalę. Jego stali widzowie by tego nie robili. Krytykę ma spoza jego banieczki. Zaczął się pojawiać, więc przyszła krytyka i razem z nią przywoływanie tej sprawy.
To tak samo jak z Hajto. Zaczął pojawiać się coraz częściej w mediach, więc coraz częściej pojawiały się memy o potrąceniu baby na pasach.
  • Odpowiedz
  • 1
@Pally: ciekawa perpsektywa. Też posiadam wewnętrzne przekoannia, że starego psa nie nauczysz nowych sztuczek. Że patusiarnia będzie zawsze patusiarnią, bo kluczowe dla takiego człowieka i jego nauki interakcji z otoczeniem, lata będą przypadały na, łagodnie mówiąc złe otoczenie. Dorastanie w latach 90. w tym kraju samo w sobie jest spaczone, dla większości ludzi, którzy musieli walczyć o przetrwanie. Samemu już wiele razy myślałem o ludziach, z którymi
  • Odpowiedz
@tamagotchi: Nie było to pobicie, tylko naruszenie nietykalność cielesnej. Pobicie to inny ciężar gatunkowy, a Kaszak nie spuścił temu typowi wpyerdolu, tylko wypłacił mu raz z otwartej w karczycho, potarmosił za szmaty, a następnie popchnął tak, że ten upadł na chodnik. Potem jeszcze przez chwilę stał nad nim i mu ubliżał. Wszystko trwało mniej niż 10 sekund.

Sam fakt tej szarpaniny nie jest jeszcze sam w sobie jakoś szczególnie oburzający,
  • Odpowiedz
@tamagotchi: bo chce wykreowac swoja osobe jako nieskazitelnie bezbledna, nikogo nie przeprasza, nic go nie boli etc. a pobicie menela jednak na nim ciazy, a do bledu sie przyznac jego ego mu nie pozwoli.

prawda jest taka, gdyby dawno powiedzial, ze z----l to dawno wypominanie tego stracilo na sile, a tak mamy pic rel
okfmale - @tamagotchi: bo chce wykreowac swoja osobe jako nieskazitelnie bezbledna, n...

źródło: ZTUzMTkudTU0GDtnRA54IHdAbz0CV3Z2IFh3dkQWdWNnTDV7Bls8OyEVLzgEEjM1ewohexEHICEhVyg_GRQ0IXhIfWVTWGpseEp8eUYWYjFgSXxtRQU0M3cH

Pobierz
  • Odpowiedz
@okfmale: Motyw z pobiciem menela to wisienka na torcie akurat, bo nawet jakby powiedzial ze z----ł, dalej nie zmienia to faktu ze jest po prostu tragicznym czlowiekiem, już pisałem na ten temat tutaj z jednym z jego widzów, przejawy jego hipokryzji, wypowiadania sie na tematy o których nie ma pojęcia i brnięcia w to jeszcze w dodatku próbując wysmiać drugą strone, jest bucem w dodatku nie potrafi własnego contentu zrobić,
  • Odpowiedz
Obiecałem sobie, że nie będę tu się więcej udzielać ale interesuje mnie jedna rzecz. Czego wy od niego oczekujecie w związku z tą sytuacją?

Oglądam go praktycznie od początku z różnymi przerwami i pamiętam cała tą akcję, widziałem ją na streamie i to co działo się potem.
  • Odpowiedz