Aktywne Wpisy

PorzeczkowySok +19

źródło: 100101110110010110110
Pobierz
Aloms +1
Jestem chory, biorę antybiotyk i mnie trochę dusi. Dziś w nocy podczas napadu kaszlu coś mi się stało w plecy. Momentalnie przy którymś z kaszlniec tak mnie zgięło ze ledwie doszedłem do łóżka. Byłem wtedy na stojąco. Lekko się zgarbiłem/ pochyliłem podczas kaszlu. Ogólnie była to nienaturalna pozycja. Bol mnie jakoś na samym dole pleców, przy samej dupie. Każdy ruch to jest ból a najmocniej przy kaszlu gdzie napina mi się odcinek
Czy ktoś może mi wyjaśnić dlaczego oświetlając jakiś przedmiot dwoma źródłami światła (żarówka diodowa barwy czerwonej + żarówka diodowa barwy białej 2700K) umiejscowionymi w odległości około metra od siebie uzyskuję 3 cienie (jeden jest czerwony, drugi jest zielony, a trzeci jest normalny (czarny?), z tym, że cień czarny pada w miejscu, w którym załamuje się cień czerwony, obok widzę kolejny cień z zieloną poświatą. Cienie mają ewidentnie kolory. Może to cień z jednej lampki + światło odbite?
Widzę np. dwa cienie butelki szklanej, przesunięte względem siebie, a w miejscu, w którym oba cienie się stykają i nachodzą na siebie jest zwykły cień. Wygląda to mniej więcej tak jak na rysunku.
źródło: cienie
Pobierzźródło: 20250201_061144
Pobierzźródło: 20250201_060955
Pobierzźródło: image
Pobierzźródło: c1
Pobierzźródło: c2
Pobierzźródło: c3
Pobierzźródło: c4
Pobierzźródło: c21
Pobierzźródło: c5
Pobierzźródło: c6
Pobierzźródło: c7