Wpis z mikrobloga

Polecacie jakieś kursy, żeby nauczyć się teorii muzyki? Posiadam jakąś wiedzę, ale daleko jej do zaawansowanej. Wiem trochę o budowie akordów, progresjach, skalach, molach, durach, siódemkach etc, więc takie fundamenty są. Chciałbym jednak posiąść szerszą wiedzę, zrozumieć lepiej jazz czy muzykę klasyczną. Ktoś, coś wie jaki kurs online warto sobie kupić?

#muzyka #instrumenty #gitara
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Polecacie jakieś kursy, żeby nauczyć się teorii muzyki?

@budep: w cyklu dwustopniowej szkoły muzycznej to kilka godzin tygodniowo przez kilka lat, a potem jeszcze akademia. Określ, czego właściwie chcesz się nauczyć, bo pełny kurs online to taka sama bajka jak wiedza inżyniera przetwórstwa ropy naftowej po kursie online.
  • Odpowiedz
@budep: Mi tam książki i filmiki z internetu nie pomogły - dopiero nauczyciel który przekazał mi to w " ludzki " sposób, mogłem go o wszystko zapytać jeśli mialem wątpliwości itp.
  • Odpowiedz
  • 0
@ActiZ: dlatego ja nie chcę filmików z internetu, bo mi też to nie pomaga. Chciałbym mieć prowadzenie krok po kroku, najlepiej z jakimiś ćwiczeniami, zestaw... takie uczenie na własną rękę to wyważanie otwartych drzwi, szkoda energii.
  • Odpowiedz
@budep zależy jakiego poziomu tej wiedzy oczekujesz. Jeśli chcesz analizować dogłębnie jazz lub muzykę klasyczną warto rozważyć studia z tym związane po prostu.
  • Odpowiedz