Wpis z mikrobloga

Miał ktoś chirurgicznie usuwane znamię/pieprzyk na nfz? Mam na twarzy przy linii włosów pieprzyk który bym bardzo chciał usunąć, w sumie już jestem umówiony na zabieg. Zastanawiam sie tylko czy prywatnie miałbym "bardziej eleganckie" szwy/sposób wycięcia niż na nfz? Babka już mi powiedziała że będzie blizna i czy na pewno chce, powiedziałem że tak. Chce poprostu mniej więcej wiedziec czy na nfz raczej robią to szybko i na odjeb byleby usunąc #nfz #onkologia #chirurg #zabiegkosmetyczny #dermatolog #onkolog #dermatologia
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mmmod miałem na NFZ i prywatnie. Blizny mam podobne po obydwu zabiegach. Z pewnością u dermatologia było miło i sympatycznie. Na NFZ "kto pana skierował, dermatolog? To czemu tego nie wyciął?".

W moim przypadku usuwanie nie miało na celu poprawienie wyglądu tylko kwestie zapobiegawcze (histopatologia)
  • Odpowiedz
@mmmod: miałem prywatnie, u chirurga, ale z nogi więc miałem gdzieś czy będzie blizna. I jest, bo spory kawałek wyciął i szwy się rozeszły. Jakbym miał robić coś na ryju to szukałbym czegoś specjalizującego się w medycynie estetycznej co by mnie zapewniło że wytną i ogarną tak by było jak najmniej widać.
Zwykły chirurg czy to na nfz czy prywatnie wytnie to tak samo na o-------l nie bawiąc się w
  • Odpowiedz
@mmmod: ja miałem na NFZ i ledwo widać a chciałem nawet bliznę bo na twarzy to, to groźniej by wyglądała a nie jak gimbus jakiś no i mam taką kreskę jakby ktoś mnie kosą przeciął ale trzeba wiedzieć gdzie patrzeć żeby zauważyć i dobre światło
  • Odpowiedz