Aktywne Wpisy

DwieLinieBOTv3 +229
Lekarz przeciwny zwiększeniu liczby lekarzy: dobry czas na zakup nieruchomości
Bot losowo łączy 2 tytuły z popularnych znalezisk w jedno "zdanie".
#dwielinie ☕ postaw kawę
Bot losowo łączy 2 tytuły z popularnych znalezisk w jedno "zdanie".
#dwielinie ☕ postaw kawę
future_ +5
Chirurg opowiadał, że pacjenci często byli niezaopiekowani i dochodziło do sytuacji, kiedy byli odnajdywani po kilku godzinach martwi np. w toalecie i wykonywano im tomografię. - Żeby coś markować, robić dokumentację. O tym wie cały szpital, ale nikt nic nie robi - mówił.
#lekarz #lekarz100k #warszawa #ursynow
#lekarz #lekarz100k #warszawa #ursynow

Niestety zapomniałem zrobić zdjęcia i nie mam numerów fury więc skargi firma nie przyjmuje.
Dobra, gorzkie żale wylane. Można mnie grillować. Dobranoc.
#wroclaw #rower #polskiedrogi #bekaztransa #kierowcytirasrajadozwira #zalesie
@Borysko_88: Znaczy znak B-9? To niestety mógł mieć rację w świetle prawa, bo ten znak oznacza zakaz jazdy rowerem po jezdni i poboczu. To jak się go stosuje i gdzie, to już inna kwestia. W Krakowie jest taki słynny tunelik w ciągu pieszo-rowerowym z
@Borysko_88: Ale to nie ma znaczenia, bo on nie oznacza zakazu poruszania się rowerem po drodze dla rowerów, ani po ciągu pieszo-rowerowym, tylko po jezdni.
Rozumiem, że droga dla rowerów była jeszcze zamknięta, ale jak ktoś w pasie drogowym postawił znak B-9 i zrobił to na odpowiedniej wysokości, to ten znak obowiązuje i dotyczy jezdni.
A poza tym nie da się rozmawiać z tymi debilami z ciężarówek
@hodge2: Ale to nie ma znaczenia gdyby nawet był tam zakaz, to on nie ma prawa trąbić i stwarzać dodatkowego zagrożenia.
@Borysko_88: Znak B-9 dotyczy tylko i wyłącznie jezdni. To, ze ktoś mógł mieć co innego na myśli nie zmienia znaczenia tego znaku. Sam zresztą w pierwszej odpowiedzi pisałem, że często się go używa niepopranie. Jak nie wierzysz, że B-9 nie dotyczy drogi dla rowerów, to sobie otwórz rozporządzenie w sprawie znaków i sygnałów drogowych i przeczytaj definicję znaku B-9. Zresztą przed nakazem
źródło: b9
Pobierz@dybligliniaczek: Pełna zgoda, ale nie do tego się odnosiłem. Sam robię 7-8 tysięcy na rowerze rocznie i ruchu ogólnego unikam jak ognia. Temat rzeka.
@Borysko_88: No to jest nienajlepszy argument xD
W Krakowie jest np. ulica z 3 pasami ruchu w jednym kierunku. ograniczeniem do 80 km/h, z jezdniami oddzielonymi barierami energochłonnymi i pasem zieleni, gdzie na wjeździe na nią znajduje się zakaz wjazdów rowerów. Z tym,