Wpis z mikrobloga

Prawilnie przypominam, że wielomiliardowych dopłat dla deweloperów i 20k z metra w Warszawie nie ma zasadniczo dlatego, że paru Mirków zrobiło desant na twittera, zaś o ilości ofert w czasie wiemy zasadniczo dlatego, że inny Mirek postawił w weekend licznik przy browarze.

Serio, tak w skrócie.

#nieruchomosci
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mickpl: nie że coś i wiem, że to nie miejsce na wykopie na takie twierdzenia, ale Lewica i PL2050 też stanęły okoniem co do dopłat dla deweloperów - aczkolwiek nie da się ukryć, że po prostu kapitalizowały nastroje społeczne (przynajmniej PL2050 bo Lewica to od zawsze była przeciw). Ale wiadomo na Wykopie to lewica to tylko pani minister równości co nie chce wyrównać emerytur więc cała Lewica zła.
  • Odpowiedz
Lewica to od zawsze była przeciw

@Alakecz: jak lewica była przeciw. Przecież oni grzali narrację, że to syjamskie ustawy i muszą wejść razem ( dopłaty dla deweloperów i jakieś śmieszne grosze na budowę tanich mieszkań na najem za 3-4 lata. .. ). Tylko po tym jak ludzie jechali po nich kilka miesięcy to ustąpili i powiedzieli, że tego nie poprą. Chociaż ostatnio to już sam nie wiem czy by jednak
  • Odpowiedz
@pastibox: Akurat paczkomat Brzoska skopiował od niemieckiego DHL.

Niemcy jak to Niemcy, tam takie nowinki słabo się przyjmują, w płatnościach elektronicznych Niemcy też daleko za nami.

Koncepcja automatów paczkowych zrodziła się w Niemczech. Pionierska „packstation” została zainstalowana przez firmę DHL Parcel Germany w 2001 roku. W Polsce prekursorem na tym polu był InPost, który stworzył autorskie Paczkomaty.
  • Odpowiedz
@mickpl: tag nieruchomości śledzi 15k ludzi (a oewnie znaczna czesc, tak jak ja, choc subuje tag to zaglada tu raz na tydzien), więc o jakiej siłę mowa? Średnio popularny użytkownik Twittera ma większe zasięgi. To właśnie Twitter rozhulał temat, na nim są politycy, dziennikarze, na wykopie to raczej mitomani lub młodzieżówki partyjne.
  • Odpowiedz