Wpis z mikrobloga

Cóż za ironia.

Pod postem w którym natalista oświadcza. Że każde życie ma wartość nawet te przepełnione cierpieniem

Wielu natalistów stwierdziło. Że dobrym rozwiązaniem dla antynatalistów jest popełnienie s........a

Uwielbiam ten ich brak jakiejkolwiek logiki i spójności.

80 procent odpowiedzi na merytoryczne argumenty antynatalistów to.. jesteście sekta. Macie Depresja. Itp..

#antynatalizm
galek - Cóż za ironia.

Pod postem w którym natalista oświadcza. Że każde życie ma wa...

źródło: temp_file7591758373879421045

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 12
@galek: najbardziej przeruchany "argument" ever, aż chce się rzucać elektrodowe "używaj klawisza szukaj bo temat wałkowany wiele razy". A na biologii spali to i o instynkcie przetrwania też nie słyszeli.
  • Odpowiedz
@galek: ciężka choroba nieuleczalna z bólem / depresja to jedyne rzeczy kiedy człowiek przekłada śmierć nad życie. Wymówka, że się nie chce skazywać dziecka na cierpienie z innych powodów to głupota bo życie przeważa ponad tym wszystkim i każdy jeśli zdrowy fizycznie i na umyśle chce żyć choćby nie wiem jakie to było życie więc glupie gadanie antynatalistów że się dziecka nie chce skazywać na życie na tym świecie. Po
  • Odpowiedz
@garrincha94: Żaden argument przeciwko antynatalizmowi jaki słyszałam nie był oparty na logice, jak mi obalisz antynatalizm w logiczny sposób to zmienię zdanie. Nie ma znaczenia co skłoniło danego antynatalistę do takich przemyśleń, jako 'odpowiedzialny rozpłodowiec' powinieneś wziąć pod uwagę, że twoje dziecko też może mieć problemy życiowe i trudne doświadczenia. I dlatego nie powinno się go robić.
  • Odpowiedz
@Elec i to jakoś niby sprawia, że nagle macie rację, a wasz pogląd staje się spójny?
@666-666: ale ja nawet nie jestem natalistą. empatię mogę mieć dla kogoś kto przejawia empatię, a wy chcecie skazać ludzkość na zagładę w imię rzekomo wyższej moralności.
  • Odpowiedz
@Elberus: Popierasz rozmnażanie, uważasz, że wymarcie przez przez zaprzestanie tego jest złe bo to skazanie ludzkości na zagładę. No i jeszcze to namawianie nas do samobójstwa podchodzące pod paragraf. Oczywiście że jesteś natalistą
  • Odpowiedz
a wy chcecie skazać ludzkość na zagładę w imię rzekomo wyższej moralności.

@Elberus: przeciez tu nie o moralnosc chodzi, tylko o zakonczenie swiadomego zycia. ktore skazane jest na cierpienie.
Pytanie ktore musisz sobie zadac, jest. co jest meta cywlizacji ludzi i po co nam ona.
  • Odpowiedz
ciężka choroba nieuleczalna z bólem / depresja to jedyne rzeczy kiedy człowiek przekłada śmierć nad życie. Wymówka, że się nie chce skazywać dziecka na cierpienie z innych powodów to głupota bo życie przeważa ponad tym wszystkim i każdy jeśli zdrowy fizycznie i na umyśle chce żyć choćby nie wiem jakie to było życie więc glupie gadanie antynatalistów że się dziecka nie chce skazywać na życie na tym świecie.

@fff112:
ZabyWkaluzyWlesie - >ciężka choroba nieuleczalna z bólem / depresja to jedyne rzeczy ...

źródło: facepalm11

Pobierz
  • Odpowiedz