Aktywne Wpisy

johnshepard2000 +36
Ten dzban już się nawet nie kryje i owarcie obraża ludzi robiących platyny grach i grających w "samograje". Do tej pory tłumaczył, że śmieje się jedynie z tych gier i nikogo nie obraża, ale w tym "materiale" widać prawdziwą naturę menelobijcy XD Boże jak ja nim gardzę i tym całym jego gronem, które uważa się za je*aną elitę.
#kiszak #gry #youtube #twitch #stream
#kiszak #gry #youtube #twitch #stream

źródło: temp_file6208184931941700312
Pobierz
Anon2139 0
Mam stary komputer do gier z około 2013 roku z chłodzeniem wodnym, jest tam obecnie karta 780 Ti i na allegro jest parę ofert na GTX 1080 ti z blokiem wodnym za około 800 zł. Czy zakup takiej karty w celu jej zamiany żeby pograć w jakieś nowsze gierki to dobry pomysł? Nie muszę grać w 4k i mieć Ray tracing, byleby jakoś w miarę działało. #pytanie #komputery
piątek, 31 stycznia 2025
ŚWIĘTEGO JANA BOSCO, WYZNAWCY
święto 3 klasy | barwa biała
Lekcja (Flp 4, 4-9)
Bracia: Weselcie się w Panu zawsze, mówię powtórnie: weselcie się. Skromność wasza niech będzie znana wszystkim ludziom. Pan blisko jest. Nie troszczcie się o nic, ale potrzeby wasze Bogu wyjawiajcie w każdej modlitwie i dziękczynnej prośbie. A pokój Boży, który przewyższa wszelkie pojęcie, niechaj strzeże serc waszych i umysłów waszych w Chrystusie Jezusie. Wreszcie, bracia, miejcie na myśli wszystko to, co jest prawdziwe, co czyste, co sprawiedliwe, co święte, co miłe, co chlubne, co dotyczy cnoty lub chwalebnych obyczajów. Czegoście się ode mnie nauczyli i przyjęli, coście słyszeli i widzieli we mnie, to czyńcie, a Bóg pokoju będzie z wami.
Ewangelia (Mt 18, 1-5)
Onego czasu: Przystąpili uczniowie do Jezusa mówiąc: «Któż, mniemasz, jest większy w Królestwie Niebieskim?» A Jezus przywoławszy dziecię postawił je w pośrodku nich, i rzekł: «Zaprawdę mówię wam, jeśli się nie nawrócicie i nie staniecie jako dzieci, nie wnijdziecie do Królestwa Niebieskiego. Ktokolwiek się przeto uniży jako to dziecię, ten jest większym w Królestwie Niebieskim. A ktobykolwiek przyjął jedno takie dziecię w imię moje, mnie przyjmuje».
Ilustracja:
Mario Barberis – Sen o dwóch kolumnach
olej na płótnie, 1939
Basilica di Santa Maria Ausiliatrice, Turyn, Włochy
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz