Aktywne Wpisy

Zapraszam na sobotnie ważenie gąsienic Antheraea yamamai.
Dwa największe grubełki z bananem dla skali, jeden z nich osiągnął już zawrotną masę 11.62g. ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
17.05 16 osobników ważyło 22.67g.
W międzyczasie straciłam 3 osobniki (ostatnia strata odnotowana przedwczoraj), które były wyraźnie słabsze, rozwijały się gorzej, znacznie wolniej od pozostałych i spodziewałam się, że
Dwa największe grubełki z bananem dla skali, jeden z nich osiągnął już zawrotną masę 11.62g. ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
17.05 16 osobników ważyło 22.67g.
W międzyczasie straciłam 3 osobniki (ostatnia strata odnotowana przedwczoraj), które były wyraźnie słabsze, rozwijały się gorzej, znacznie wolniej od pozostałych i spodziewałam się, że

źródło: Antheraea yamamai 14.06 01
Pobierz
souvlaki +2
czy ktoś wie co to za ptak? pióro znalazłam rano u mnie na podwórku, województwo opolskie #pytaniedoeksperta

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
PDW
#dac7 #skarbowka #podatki #allegro
źródło: temp_file5256941151960787817
PobierzJa miałem jakieś 19.500zl za 23r i 14.000zl za 24r. Nie składałem tego w pit. Te stawki to przychód, zysku to było w tym może 30%. Nie mam faktury bo kupiłem towar od znajomego, zaplacilem gotowka. Nie wiem jak się za to zabrać ;D jest niby jeszcze coś takiego:
W Polsce sprzedaż na allegro może podlegać opodatkowaniu tylko wtedy, kiedy czerpiesz z niej zysk
Dobra, jaki masz plan ? Ja mam nadzieję że jak im dziś czy wczoraj spłynęło może z pol miliona takich jak my moze i milion to wezmą się tylko za tych najgrubszych.
Poza tym nawet jeśli wezwą Cie do US żebyś tłumaczył się dlaczego nie uwzględniłeś tego w pit i
Jaka kara grozi z US?
Jeśli nie przekroczyliśmy 30tys dochodu to nie ma od czego zapłacić podatku.
Jedyna kara może być za nieujawnienie tego w pit-cie ale nie znalazłem jakiego rzędu to są kary.
Limitu określone w dyrektywie DAC7 są per osoba, a nie konto. Oznacza to, że mając kilka kont na danej platformie, przychód z nich oraz ilość transakcji się sumują.
Jeżeli chodzi o ściganie wszystkich sprzedających, to nie ma na to szans. Po pierwsze jest to nieopłacalne, a po drugie w skarbówce nie ma tylu pracowników, aby sprawdzić każdego.
@FreeFromMuslim
Jeżeli chodzi o kary, to wszystko zależy od kwoty uszczuplenia należnego podatku. Jeżeli nie
Sprzedałem to na koncie allegro żony i ona przekazała mi cała kwotę.
Chciałbym żebym w razie W to ja odpowiadał przed US za ew. uchybienia.
Mam złożyć korektę mojego
Wg mnie powinna się z tej sprzedaży rozliczyć twoja żona. Najlepiej zapytać w urzędzie skarbowym lub jeszcze lepiej wystąpić o pisemną interpretację.
No szkoda, ze te gnoje z Allegro tak nie ścigają tych Chinoli co nie wystawiają klientom faktury VAT :).
Allegro nie jest od tego. To zadanie organów ścinania.