Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pytanie do mirków w stałych relacjach, jak wasze różowe spedzają czas poza pracą? Jestem osobą która musi cały czas coś robić natomiast moja dziewczyna po pracy lub w dni wolne śpi cały dzień lub scrolluje telefon. Ze sprzątaniem ani gotowaniem nie ma problemu, sam ją nieraz w tym wyręczam też ale chodzi bo o taki kompletny brak zainteresowań. Nie ma inicjatywy z jej strony żeby gdzieś wyjść na jedzenie, spacer, cokolwiek. I tak myślę czy to normalne i to ja jestem przewrażliwiony czy jednak nie.
#zwiazki #rozowypasek #niebieskipasek #hobby

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: imo to nie jest normalne (ale jest częste). niestety ładne, ciekawe i ułożone kobiety to rzadki gatunek, a nawet jeśli taka spotkasz to jest duza szansa ze nawet nie doskoczysz do jej wysokiej poprzeczki.

na twoim miejscu poruszyłbym z nią ten temat i spotkał się gdzieś pośrodku. może tak na prawdę nie jest NPCtem tylko ma jakąś wyuczoną bierność czy coś.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jestem kobietą, ale z tego co kojarzę wiele kobiet to one jednak coś robią po pracy (no chyba że są jakaś pielęgniarka czy pracują ponad 8 h dziennie to wtedy często są zbyt zmęczone by robić coś innego niż oglądanie TV). Mam koleżankę co zajmuje się garncarstwem, inna robi różne rzeczy np. szydełkuje, wyszywa czy maluje. Sama po pracy lubię pograć w grę komputerową czy iść na spacer, albo poczytać
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @FreakingAwesome pracuje częściowo z domu a jako pracoholik poświecam temu dużo czasu, do tego siłownia, rower, książka, nauka języka, gry, majsterkowanie w domu (wiem jak to brzmi ale zawsze znajdzie się coś co można poprawić, zmienić) to tak na szybko co mi przychodzi do głowy

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: moim zdaniem to nie jest normalne, że ktoś po pracy nie robi nic poza ogarnianiem swoich podstawowych potrzeb życiowych (pomijając jakieś skrajne przypadki, ale nie o tym mówię). Sama tak miałam przez długi czas i czułam się... cóż, niezbyt dobrze.

Napisz też dla kontrastu co robisz ze swoją różową, czy któreś z tych swoich aktywności próbowałeś wykonywać z nią? Podobało jej się?

Ogólnie to może być jakaś depresja albo
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @FreakingAwesome dużo rzeczy robimy razem typu gotowanie, sprzątanie, zakupy itp. Wcześniej dużo razem z nią leżałem przed tv w ramach wspólnego spędzania czasu ale już mnie c--j strzela od tego nic nie robienia i teraz jest tak że ona leży a ja robię swoje. Zaczęliśmy wychodzić na spacery i niby jej się podoba ale jakakolwiek inna propozycja wyjścia typu na miasto, jedzenie, gdziekolwiek kończy się odmową.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Tak się kończy bycie w związku dla wyglądu ¯\(ツ)/¯ Ja po pracy się uczę języków, czytam klasyki, gram na konsoli, uprawiam sport. Nie związałabym się z kimś kto tylko scrolluje telefon.
  • Odpowiedz