Wpis z mikrobloga

#przegryw
Nie wiem z czego to wynika, ale jestem społecznie nieporadny i nawet nie rozumiem dlaczego czasem coś powiem, albo dlaczego to co powiedziałem zostaje negatywnie odebrane przez innych. Nawet jak w wypowiedzi mam dobre intencje zostają odbierane przez ludzi jak atak, albo dziwactwo. Czasem też mówię rzeczy absurdalne lub będące trollem, dla mnie w formie żartu, a odbierane są dosłownie. Mam również wyrzuty sumienia, że nic nie gadam więc żeby nie być uznawanym za totalnego dziwaka zaczynam gadać byle co i często tego potem żałuję. Over.
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@daniello87: może chodzi o ton wypowiedzi albo pozwalasz sobie na takie dziwne komentarze wobec ludzi, z którymi nie masz za bardzo relacji i odbierają to inaczej. Fajnie, że o tym myślisz, może coś uda Ci się wypracować
  • Odpowiedz
  • 0
@Kociepochodnie: Nie za bardzo mam na to wpływ. Może źle intonuje, ale nie umiem inaczej. Dla mnie to normalne, po prostu mam taki głos. Pewnie jest to też spowodowane wyglądem, ale na to też nie mam wpływu. Moja twarz wygląda zazwyczaj jakbym miał komuś coś za złe, oczy w których widać smutek i zło. Sam sobie też bym nie zaufał
  • Odpowiedz