Wpis z mikrobloga

Jakieś opinie o TISSOT Gentleman Powermatic 80 Silicium Solid 18K Gold Bezel? Wiariant z niebieskim paskiem i tarczą. Bardzo mi się spodobał wizualnie, byłby to mój pierwszy zegarek. Jakieś przeciwwskazania, zastrzeżenia, na coś uważać?

#zegarki
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jurix bierz jak się podoba, o zegarku się nie wypowiem, ale powermatic daje radę. Mam w Tissot i Hamiltonie plus Certina się też przewinęła przez ręce.
  • Odpowiedz
@Jurix: Za ten sam hajs 100x wolałbym lepszą markę, zamiast złotego bezela. Moja prywatna opinia: w tym stylu w takiej kasie, wziąłbym albo starego Longinesa Conquesta, (póki jeszcze są i to w cenie zwykłego gentelmana), albo dorzucił co nieco i kasy i rozejrzał się za czymś powyżej dychy.
  • Odpowiedz
  • 0
@DJArmani: Tutaj mówimy o 6900zł, do "powyżej dychy" trochę brakuje, a to pierwszy mój zegarek. Aż tak nie śpię na pieniądzach. Co jest złego w Tissocie? Longines Conquest podoba mi się mniej.
  • Odpowiedz
@Jurix: bierz i się nie cyrtol, najlepiej używanego w świetnym stanie, to zaoszczędzisz. W razie czego od ceny sklepowej możesz liczyć na pewno na upust min. 10% jeśli będziesz zainteresowany kupnem.
Tissot jest na fali dzięki kultowym modelom, sprzedaje dużo zegarków, ma dobrą rozpoznawalność, mechanizm z dużą rezerwą chodu. Jeśli się podoba, to najważniejsze. Będziesz miał kilka zegarków to możesz kręcić nosem. Dobry wybór
  • Odpowiedz