Wpis z mikrobloga

Niestety nie ma nasadki na klucz francuski z drugiej strony

@Krunhy:

Jak nie da się złapać płaską 15 z drugiej strony, to zainwestuj w szczypce Knipex Cobra, to cholernie przydatne narzędzie w domu.
  • Odpowiedz
@Krunhy Lewy czy prawy pedał? Pamiętaj że w lewym jest lewy gwint, ale zakładam ze kręcisz w dobrym kierunku i drugi pedał udało Ci się odkręcić. Czy może oba się zapiekły? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Z ciekawości: co poszło nie tak? Kręciłeś w złą stronę, źle osadziłeś klucz (jakieś 20 razy), nie było smaru przez lata i aż tak zapiekło, czy może stary Ci dokręcił "tak żeby nie puściło"? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Krunhy wpierw ściągnij ramię korby. Ramie z korby spryskaj wd40 czy czymś podobnym, odczekaj z 1-3h, włóż je w imadło i spróbuj nabić jaki twardy Torx w gniazdo. Powinno się udać.
  • Odpowiedz
  • 1
@unintelligible: Tj. pomiar mocy, który chce odzyskać ze starego roweru, był montowany w serwisie rowerowym, więc ciężko mi powiedzieć czy był smarowany. Nie szło odkręcić we właściwą stronę to próbowałem sobie też w druga, w nadziei, że coś się poluzuje. Próbowałem też z kluczem udarowym i bit się chyba przegrzał i zrobiła się plastelina. Klucz był na przejściówkach, więc pewnie za słabe uderzenie było.

Jednak znowu u mnie sprawdza się,
  • Odpowiedz