Wpis z mikrobloga

Jak tam kontrole paszportowe na trasie Berlin-Szczecin? Szczegolnie chodzi mi o kontrole autobusowe typu Follow me, FlixBus. Trzepia czy raczej puszczaja samopas?

#berlin #szczecin
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@hirek_gawron: @davidd1980 bo mi znajoma znowu dupe truje zebym popytal gdzie sie da. To pytam tutaj, chodzi o to ze jej syn urodzony w Niemczech ma polski dowod, a ze dowod stracil waznosc w pazdzierniku i juz jest przedluzony i czeka na niego w polsce, to jedyne jakie papiery ma, to akt urodzenia, miejsce zamieszkania, karte ubezpieczenia wszystko niemieckie. Pytanie czy to starczy, ma jeszcze nr. telefonu do urzedu
  • Odpowiedz
@mACIOR ale z tego co pamiętam to kontrole graniczne są tylko z Polski do Niemiec, nie na odwrót (przynajmniej tak było 3 tygodnie temu jak jechałem przez Zgorzelec).
  • Odpowiedz
  • 0
@roflije: No w pazdzierniku tez tak bylo, ale wiesz, jak by w razie kazali pokazac po niemieckiej stronie jak chce wjechac do Polski, to czy celnicy po wysluchaniu tej historii i sprawdzeniu tych dokumentow co podalem wyzej, przepuszcza.
  • Odpowiedz
@davidd1980: wiele razy jeździłem na trasie Berlin - Szczecin flixbusem, follow me, raz PKSem i nie miałem ani razu kontroli. Raz miałem kontrolę i wszystkich sprawdzali, ale jak dobrze pamiętam to był prywatny busiarz na granicy Dania/Niemcy.
@mACIOR dobrze rozumiem że syn koleżanki ma polskie obywatelstwo, jedzie z Berlina do Szczecina i obawia się kontroli na granicy? Obywatela Polski muszą wpuścić na granicy, z nieważnym dowodem też. Przerabiałem to
  • Odpowiedz