Wpis z mikrobloga

@mickpl: wczoraj miałem spotkanie z doradcą kredytowym. Wyliczył mi że jak pożyczę 300 000zl to do oddania mam prawie 900 000 na 30 lat, a za 300k to kawalerkę sobie mogę kupić 30m2 co najwyżej. Ogólnie dramat i czarna d--a
  • Odpowiedz
@mickpl kiedy spadki? Będzie jakiś nowy program? Budowlanka ostatnia sie rozkręca ale też ostatnia się zwija. Czy to już to słynne zwijanie? Jeżeli tak to chujnia bo ludzie bez pracy będą ogólnie więc kto mi wynajmie kawalerkę za 3k na Białołęce?
  • Odpowiedz
@mickpl: który niby dev chce sprzedać 20% taniej? najwięcej co widziałem to garaż gratis, cokolwiek więcej to ucięcie rozmowy
  • Odpowiedz
@alkb: Murapol daje po 20% co potrafią powiedzieć już w pierwszym zdaniu, więc pewnie i więcej da się uciąć. 10% plus jakiś garaż da się ugrać aktualnie na większości inwestycji, które obserwuje w Kato i okolicach
  • Odpowiedz
Ja bym nie schodził z ceny, ale dorzucił coś w gratisie, np. wycieraczkę z napisem "Home Sweet Home". Wtedy powinno się sprzedać.

@CryMeARiver: No właśnie oni są tacy bezczelni, że zamiast obniżyć ceny to kuszą super prezentami typu "bezpłatny projekt kuchni przez ich projektanta", odkurzacz akumulatorowy czy hit, który wyświetlił mi się na FB. Do zakupu mieszkania w prezencie frytkownica beztłuszczowa xDDD Już lecę Panie deweloperze. Super oferta. Zawsze chciałem
  • Odpowiedz
@mickpl: teraz to rząd powinien wejść na rynek i powiedzieć, że w takim Poznaniu wybuduje z 10k tanich mieszkań na najem. To by przyśpieszyło procesy sprzedażowe przez deweloperów. Dodatkowo jakby istniał podatek od pustostanów wystarczy centrum + 3 km i mamy problem mieszkalnictwa w Poznaniu i nie tylko załatwiony.
  • Odpowiedz
  • 1
@mickpl Polaccy "inwestorzy" prędzej pozwolą sobie na totalne finansowe spuszczenie w kiblu i próbę ucieczki do Bangladeszu, ew. zadyndanie na linie, niż sprzedadzą cokolwiek ze stratą xD. Typowa husarska mentalność - hurra dp przodu i albo wszystko, albo nic.

Cóż, może na licytacjach pójdzie taniej.
  • Odpowiedz