Aktywne Wpisy
nati289 +8
Byłam na 5 randkach z #tinder przez ostatnie 2 miesiące, 26 lat, myślę, że jestem całkiem atrakcyjna, takie 7/10, szukam faceta zaradnego, opiekuńczego, dbającego o siebie i przede wszystkim takiego, który na pierwszym miejscu stawia kobietę i jej potrzeby.
Niestety, rynek matrymonialny w tym kraju to jest porazka. Dorosłe chłopy mieszkają z rodzicami i szukają "drugiej mamusi" - posprzątaj, ugotuj, upierz. Zero inicjatywy od siebie, żeby zabrać na wyjazd, tylko
Niestety, rynek matrymonialny w tym kraju to jest porazka. Dorosłe chłopy mieszkają z rodzicami i szukają "drugiej mamusi" - posprzątaj, ugotuj, upierz. Zero inicjatywy od siebie, żeby zabrać na wyjazd, tylko
Urynowyurynator +72
Drodzy maturzyści, jeśli jeszcze nie złożyliście papierów na studia to dam wam dobrą radę. Nie idziecie na informatykę. Serio. Rynek pracy jest rozku#wiony jak piz#a przeciętnej polki po karuzeli kutasow.
Kiedyś większość studentów na informatyce łapała pierwsze pracę już na drugim roku studiów(głównie zaoczne) , więc od momentu podjęcia studiów, być może będziecie szukać pracy już za niecałe dwa lata. Rynek się w tym czasie na pewno nie poprawi, a może nawet pogorszy.
Prawdopodobnie
Kiedyś większość studentów na informatyce łapała pierwsze pracę już na drugim roku studiów(głównie zaoczne) , więc od momentu podjęcia studiów, być może będziecie szukać pracy już za niecałe dwa lata. Rynek się w tym czasie na pewno nie poprawi, a może nawet pogorszy.
Prawdopodobnie
1. KO/PSL przez okrągły rok pchało pomysł srogiego dopłacania do kredytów. Najpierw miało być w lipcu, potem na jesieni, na koniec już na stówczkę 15 stycznia. Develia / DD itd. już od początku roku oblepili www banerami "kup teraz zapłacisz jak będą kredyty 0%". Nie weszło przez silny opór społeczny i koalicjantów.
2. pis o włos przegrał wybory. Jednak za pamiętnego rządu 2 tygodniowego Morawieckiego, Waldemar Buda latał po Sejmie jak kot z pęcherzem co by dosypać do beki 2%. Sytuacja była tak poważna, że nawet jeszcze podczas expose Tuska, wrzucił mu na mównicę kartkę ze 100 konkretami z zakreślonymi w kółeczku kredytami 0%.
Inaczej sprawy ujmując: politycy z prawa i lewa z pełną przyjemnością położyliby laskę na losie całego kolejnego pokolenia, demografii, rozwojowi miast itd. Ale koledzy z deweloperki by zarobili XD
To jest dosłownie cud nad Wisłą, że się nie udało, pompy nima, a deweloperzy muszą spuszczać ceny aby sprzedać.
#nieruchomosci #polityka
źródło: podatki_biznesy
PobierzCzyli 70% ludzi popiera ten stan bo wybiera poslow którzy raz z jednej a raz z drugiej strony na to poroniony pomysły głosują....
@mickpl: już i tak najbliższe dwa pokolenia dostaną sporo po dopiero przez te 8 lat rządów pisu
Było tak pięknie, było tesco 24h i cheesburgery po 2zl ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ludzie są głupi, a politycy to wykorzystuja. Jednocześnie ci głupi ludzie nie widzą związku między swoimi wyborami a tym w jakim państwie żyją. Dlatego jestem przeciwnikiem demokracji, bo to jest system dobry pod warunkiem że ludzie potrafią dla dobra ogółu zrezygnować z osobistych korzyści, czyli NIE dla 99% panstw... I Polska nie jest w tym 1% ;)