Wpis z mikrobloga

Mam pytania do Mirków prowadzących własny sklep internetowy. Jakie rodzaje reklamy najlepiej Wam się sprawdzają teraz i jakie najlepiej sprawdzały się na początku, przy rozkręcaniu biznesu? Google Ads, Facebook Ads, czy jeszcze coś innego?

Jakie mieliście strategie marketingowe i jakie realne wyniki zakupowe one przynosiły, powiedzmy przez pierwsze 6 miesięcy? Jak ta sprzedaż się zwiększała z miesiąca na miesiąc?

#wlasnafirma #marketing #marketinginternetowy #google #facebook #pozycjonowanie #ecommerce
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mam pytania do Mirków prowadzących własny sklep internetowy. Jakie rodzaje reklamy najlepiej Wam się sprawdzają teraz i jakie najlepiej sprawdzały się na początku, przy rozkręcaniu biznesu? Google Ads, Facebook Ads, czy jeszcze coś innego?

@sudiczka: Aktualnie główne siano wrzuciłem w Metę - czyli Facebook, Instagram z bardzo dużymi wynikami. Google ads jest na drugim miejscu, bo nie przynosi mi to takich zasięgów jak Meta. Zależy oczywiście w jakiej branży chcesz
  • Odpowiedz
@sudiczka: ostatnio rozmawialem z kolezanka ktora zajmuje sie wyrobami cukierniczymi (ciasta torty itp na zamowienie), to najlepiej wyszla na targetowalnych reklamach z instagrama i 80% osob ktore sklada zamowienia jest z ig

pewnie zalezy od branzy
  • Odpowiedz
Google Ads, Facebook Ads, czy jeszcze coś innego?

@sudiczka: takie które docieraja do klientow, wiec moze najpierw zdefiniuij kto moze byc twoim klientem i znajdz gdzie jest i jak korzysta z internetu
  • Odpowiedz
  • 0
@Wezwoguleicstont @basalyk44 Dzięki!

@Wychwalany: Dziękuję panu za tę garść bezcennych informacji. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mam to wszystko zdefiniowane, tylko widzisz, żyję pod kamieniem- z socjali nie korzystam w ogóle, a z Google bardzo rozsądnie. Nie potrafię sobie wyobrazić choćby na własnym przykładzie realnej skuteczności tych reklam.

Po dogłębnym researchu wiem, że na insta są ludzie, którzy chcą i potrzebują moich produktów, ale nie
  • Odpowiedz
@sudiczka: w google ads płacisz tylko za tych którzy nie pomineli linkow sponsporowanych. A klient ktory potrzebuje a jeszcze o tym nie wie to chyba najdrozszy klient ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@sudiczka: Mirabela, to pytanie nie ma sensu - są branże, gdzie sprzedają lepiej social media, a są takie gdzie głównie Google search. Porównuj się tylko w obrębie branży, żeby wyciągnąć jakąś wartość
  • Odpowiedz
  • 0
@odysjestem: Tylko jak tu się porównywać w obrębie branży, jak konkurencja raczej nie zdradzi swoich sekretów marketingowych… (°°
No nic, trzeba będzie próbować wszystkiego i wyciągać wnioski.
  • Odpowiedz
  • 0
@sudiczka możesz dużo się dowiedzieć o konkurencji przeglądać jakie reklamy stosują na Meta lub w Google. Ahrefsem sprawdzisz, jakie keywordy mają wysoko w Google, itd.
  • Odpowiedz