Wpis z mikrobloga

@SlodzeGorzkieZale jak dla nas to jest sporo. Szczególnie jak nie znasz w ogóle ich mentalności. Np jeden ziomek, z którym jeździłem busem potrafił usiąść obok i nie odzywać się słowem, zapytany o coś udzielał precyzyjnej odpowiedzi i nic ponad. Myślałem, że mnie nie lubi czy coś, co było dziwne bo wcześniej rozmawialiśmy i miałem wrażenie, że zawiązała się nić sympatii. A oni po prostu tacy są. Dla Polaków są introwertyczni, dla
  • Odpowiedz
@Rain_ Norwegiem? To wszystko o Finach jest Mireczku. Finlandia ma język ugrofiński, niepodobny do niczego jak węgierski czy estoński. Skandynawowie (kraje unii kalmarskiej) mają języki germańskie, czyli Szwedzki, duński i norweski. Finlandia to kraj nordycki ale nie skandynawski.
  • Odpowiedz
@Glikol_Propylenowy

Np jeden ziomek, z którym jeździłem busem potrafił usiąść obok i nie odzywać się słowem, zapytany o coś udzielał precyzyjnej odpowiedzi i nic ponad.

O kurde, nie wiedziałem, że jestem Finem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No to dziwne było, bo dzień wcześniej normalnie rozmawialiśmy i byliśmy w kilka osób na piwie, jak zapytałem jednej lokalnej dziewczyny o co chodzi, to się zaśmiała i powiedziała, że to
  • Odpowiedz
@LaserowyLicznik: Swego czasu znałem jedna Finkę, ale wydawała się bardzo normalna i jej zachowanie nie odbiegało od "normy". Może dlatego, że była pół Finką, pół Filipinką, więc trochę taki mix kulturowy. ( ͡° ͜ʖ ͡°) No, ale z drugiej strony już się nie dziwię, że nie przeszkadzała jej za bardzo moja aspołeczność, widać uważała to za normalne.
  • Odpowiedz
Kraj przepiękny, ludzie skryci chyba, że wypiją, wtedy robią taka samą trzodę jak Brytyjczycy

@LaserowyLicznik: Jak ktoś lubi surową przyrodę, trzeba dodać. Jeśli ktoś szuka ciekawej architektury, rozrywki itd. to nieszczególnie.
  • Odpowiedz