Wpis z mikrobloga

Czy da się odebrać paczkę DHL samodzielnie z sortowni?

Dzisiaj był kurier, mnie nie było w domu. Żadnego SMSa nie dostałem, nikt nie dzwonił.

Jak jutro będzie próbować dostarczyć w tych samych godzinach to znów mnie nie będzie. Dzwoniłem na infolinię, dali mi do niego numer ale cały dzień miał pocztę głosową. Dowiedziałem się też, że nie mogę przekierować paczki do automatu paczkowego.

Paczka wróci zapewne na sortownię we Wrocławiu, ale ile tam będzie leżeć zanim zostanie odesłana do nadawcy i czy będę miał możliwość jej odbioru,?

#dhl #wroclaw #dpd #inpost #kurier
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vaas zostaw go, chory jestem. To czy możesz odebrać z sortowni tego nie wiem ale się domyślam wyobrażając sobie kolejkę podobnych ludzi pod tą sortownią. Tak wiem, że to usługa i podpisujesz umowę ale i tak porównuje Ciebie do osoby która jedzie na magazyn biedronki jak zabraknie im akurat pomarańczy na promocji.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@stary_grat chyba nie zrozumiałeś, na pewno mają jakieś biuro i tam iść pytać. W kilku miejscach pisali, że można ale nie wiem jak we Wrocku
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@mkorsov no właśnie się nie da. To paczka z Niemiec, pani na infolinii powiedziała, że nadawca nie dał takiej zgody na zostawianie w punktach, jak próbuję przez stronę/apke to wyskakuje błąd
  • Odpowiedz
  • 0
@Vaas

Zasadnicze pytanie, to DHL eCommerce czy DHL Expres (to dwie różne firmy). Dodatkowo w Niemczech DHL to po prostu poczta (Deutsche Post DHL), a nie kurier. Może więc to być zwykła paczka pocztowa.
  • Odpowiedz