@Ksiega_dusz to tylko dowód na to, że Leetcode / Spoj / inne gównotesty nie mówią nic o umiejętności pracy w projekcie. Przecież te zadanka rozwiązują studenci po pierwszym roku studiów, gdzie jeszcze nie nadają się nawet na straż do firmy.
Jaki związek ma algorytmika do pisania CRUD-ów w Spring Boocie?
@mk321: żeby ogarnąć dekoratory i JPA trzeba posiadać zaburzenia ze spektrum autyzmu w stopniu umiarkowanym do wysokiego, a osoby ze spektrum dobrze radzą sobie w takich algorytmiczno-zagadkowych zadankach.
@mk321 hackerrank zdaje się będzie wprowadzać zadania na zasadzie sklonuj repo i napraw buga
@inquis1t0r: od dawna zadania praktyczne, w stylu masz tu aplikację w spring boocie/asp.net i dopisz endpointa, czy zrób refaktoryzację są dostępne na hackerranku czy devskillerze. To od opracowującego test zależy czy wybierze zadanka algorytmiczne czy praktyczne. Więcej możesz sobie sam te zadania praktyczne tworzyć, nie musisz korzystać z gotowych szablonów
> Jaki związek ma algorytmika do pisania CRUD-ów w Spring Boocie?
@mk321: żeby ogarnąć dekoratory i JPA trzeba posiadać zaburzenia ze spektrum autyzmu w stopniu umiarkowanym do wysokiego, a osoby ze spektrum dobrze radzą sobie w takich algorytmiczno-zagadkowych zadankach.
Przecież w pisaniu CRUD-ów w Spring Boocie nie chodzi o nie wiadomo jakie ogarnianie frameworka. Przecież mówimy o CRUD nie jakiejś
@mk321: właśnie o to chodzi. Przez takie myślenie jak twoje potem w korpo jest pełno szajsu którego nic nie chce dotykać i utrzymywać. Jebne dekorator tu, jebne dekorator tam i elo zrobione. A to że w tle dzieje się magia za tymi dekoratorami która sprawia że apka się regularnie wysypuje na produkcji i nikt nie wie dlaczego to już mało kogo interesuje, ważne że biznes ma dowiezione.
@markaron jak biznes ma wybór: zrobić spaghetti, żeby się wysypywało lub posadzić autystyków, którzy techniczne ogarniają, ale nie będzie zrobione w ogóle, bo nie dogadają się co właściwie ma być, to wybór mają prosty.
Najlepiej jak zespół jest mieszany. Kilka osób, które technicznie ogarniają i pilnują, żeby nie robić badziewia, a reszta klepaczy, którzy przepisują te wymagania na kod, mieszcząc się w technicznych ramach. Przy okazji uczą się jak robić dobrze.
@mk321: nigdzie nie napisałem, że potrzebuje zadań z algorytmiki, tylko napisałem prześmiewczo że do zrozumienia JPA przydaje się mieć zaburzenia ze spektrum autyzmu, które też przydaje się przy rozwiązywaniu zagadek matematyczno-algorytmicznych. Reszte to sam sobie dodales
@mk321 xd dobra, koniec dyskusji, bo przekręcasz moje słowa i się czepiasz.
Po pierwsze napisałem o JPA i adnotacjach (dokładnie to o zrozumieniu magii jaka się za nimi dzieje) a nie o modelu bazodanowym.
Po drugie napisałem przecież "PRZEŚMIEWCZO" o tym spektrum i adnotacjach a ty wziąłeś to na poważnie i za wszelką cenę próbujesz wykazać swoją rację. Poluzuj rajty bo jesteś na portalu ze śmiesznymi obrazkami a nie na konferencji
#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka #politechnikakrakowska #pracbaza
@Ksiega_dusz: azjata sie nie liczy, zawsze znajdzie sie mały azjata lepszy od ciebie w tym co robisz, tak juz jest
@inquis1t0r: od dawna zadania praktyczne, w stylu masz tu aplikację w spring boocie/asp.net i dopisz endpointa, czy zrób refaktoryzację są dostępne na hackerranku czy devskillerze. To od opracowującego test zależy czy wybierze zadanka algorytmiczne czy praktyczne. Więcej możesz sobie sam te zadania praktyczne tworzyć, nie musisz korzystać z gotowych szablonów
Przecież w pisaniu CRUD-ów w Spring Boocie nie chodzi o nie wiadomo jakie ogarnianie frameworka. Przecież mówimy o CRUD nie jakiejś
Najlepiej jak zespół jest mieszany. Kilka osób, które technicznie ogarniają i pilnują, żeby nie robić badziewia, a reszta klepaczy, którzy przepisują te wymagania na kod, mieszcząc się w technicznych ramach. Przy okazji uczą się jak robić dobrze.
Patrzcie na tego Chińczyka, jak szybko liczy. Na pewno będzie dobrze ogarniał model bazodanowy w projekcie xD
Po pierwsze napisałem o JPA i adnotacjach (dokładnie to o zrozumieniu magii jaka się za nimi dzieje) a nie o modelu bazodanowym.
Po drugie napisałem przecież "PRZEŚMIEWCZO" o tym spektrum i adnotacjach a ty wziąłeś to na poważnie i za wszelką cenę próbujesz wykazać swoją rację. Poluzuj rajty bo jesteś na portalu ze śmiesznymi obrazkami a nie na konferencji
Ok.