Wpis z mikrobloga

Jak parkujesz samochód, to parkujesz tyłem czy przodem?

#kiciochpyta #ankieta #glupiewykopowezabawy #pytanie #pytaniedoeksperta #niebieskiepaski #rozowepaski #heheszki #samochody #motoryzacja

Parkujesz przodem czy tyłem?

• Zawsze tyłem, różowy 9.1% (11)
  • Zawsze przodem, różowy 1.7% (2)
  • Zawsze tyłem, niebieski 62.8% (76)
  • Zawsze przodem, niebieski 12.4% (15)
  • Nie mam auta 14.0% (17)

Oddanych głosów: 121

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@eugeniusz_geniusz: Ma rację, zależy od sytuacji. @Dumle007 Parkuje w taki sposób żeby mi później było łatwiej wyjechać przede wszystkim bo przepraszam, ale duchem świętym nie jestem a niektórzy są tak upośledzeni umysłowo iż potrafią parkować na przykładem busem totalnie zasłaniając widoczność tak, że nawet lustro ci nie pomoże jak masz gdzieś z tyłu.
  • Odpowiedz
@Dumle007, wyjątki, kiedy parkuję przodem:
- parking pod sklepem (gardzę ludźmi, którzy parkują tam tyłem i potem za problem z pakowaniem zakupów obwiniają innych)
- miejsca skośne.

Tak to nie widzę sensu parkować inaczej, niż tyłem.
  • Odpowiedz
@Dumle007: Zależy od pogody, od miejsca gdzie parkuje. Latem pod pracą parkuje tyłem do słońca aby mi się deska i fotele tak nie nagrzewały, zimą odwrotnie aby przód się nagrzewał i szyba od środka nie zaparowała. pod blokiem parkuje równolegle najczęściej to tą stroną aby dało się wygodniej wysiąść.
Brak pasującej odpowiedzi w ankiecie.
Ale ogólnie przy prostopadłym wolę parkować tyłem bo prościej i dokładniej.
  • Odpowiedz
@Dumle007 dużo łatwiej parkuje się tyłem. Inny promień skrętu. I przeważnie łatwiej się potem wyjeżdża. Czasem w nowych deweloperskich blokach parkingi podziemne są zrobione na minimum miejsca i jak są ściany i filary to nie da się inaczej niż tyłem zaparkować. Oczywiście zależy od sytuacji i miejsca, ale generalnie łatwiej się parkuje tyłem.
  • Odpowiedz