Aktywne Wpisy

saintie +69
chcialam wam tylko przypomniec, ze mam najladniejsza d00pe, nie tylko na wykopie ale tez na calym swiecie🙂↕️

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
zloty_wkret +48
Obudź się. Jest 2005 rok a w telewizji właśnie jest premiera pierwszego odcinka jakiegoś serialu "Lost". Chyba będzie słaby, bo o czym ciekawym może opowiadać serial o grupie rozbitków. O boże, o k---a..

źródło: LOST-Season-1-posteredited
Pobierz
@Zaczytanaa: tak było, nie zmyślam
@kraven2024: Obie warto przeczytać, bo obie prezentują realistyczny obraz antyutopii - w Roku 1984 jest to antyutopia zbudowana na dyktaturze, terrorze i inwigilacji, w Nowym wspaniałym świecie - na niepohamowanym konsumpcjonizmie i ogłupieniu, gdzie ludzie dobrowolnie wyzbywają się wolności. W moim odczuciu zarówno pierwszą jak i drugą wizję można bez problemu nałożyć na współczesny świat
@Zaczytanaa: Ach ta dzisiejsza młodzież. Za naszych czasów nie do pomyślenia. (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
Na całe szczęście Ty radzisz sobie świetnie z wyciąganiem wniosków na temat całego pokolenia na podstawie jednostkowego przypadku. Nie ma to tamto. Mógłbym na tej podstawie spróbować
@ZygmnuntIgthorn: Nie należy tego rozciągać na wszystkich, ale tendencja taka jest. Mózgi b----------e 500-1000 rolek dziennie i brak jakiejkolwiek intelektualnej rozrywki robią swoje.
To już od kilkudziesięciu lat funkcjonuje, zachód upadł dawno bo żydzi zniechęcili młodych do chrześcijańskich wartości.
A ty bez rolek i z intelektualnymi rozrywkami masz swoją Teslę lub Amazona?
@Zaczytanaa: dobra lektura, ale można zamiast niej oglądać polityków ze zwierzogrodu (#polska) no i pokrywa się to w 99% z tą książką :)
@przegro_pisarz: Ale argument. xDDD
Nie mam, ale potrafię abstrakcyjnie myśleć i nie mam papki zamiast mózgu.
Taki obraz wasz :)))
@Cogito-sum: Spokojnie Janusz, bo Ci żyłka pęknie.
źródło: kiedy-nalezysz-do-silnego-pokolenia_2022-05-07_23-36-14
Pobierz