od jutra zaczynam się uczyć matematyki i programowania i za powiedzmy rok zawołam plusujących i napiszę czy udało mi się zdobyć pracę w tzw. IT. nie mam studiów informatycznych ani żadnych w sumie 27 lat więc może być ciężko wiem xD
będę się uczył głównie z tego https://teachyourselfcs.com/ nie zaczynam kompletnie od zera znam podstawy js i pythona ale takie z tutoriala na yt
@Aqvis: wiem nie oczekuje cudów ale podoba mi się ten zawód a jeszcze nie jestem aż tak stary żeby nie spróbować. nie uda się to trudno coś innego będę robił świat się nie zawali
@KarnetNaGlony: Nawet jak się nauczysz bardzo dobrze to będzie ciężko z odpowiedzią na cv, teraz nie ma jak przeglądać cv bez wstępnej filtracji po chociażby wykształceniu.
ludzie w wieku 80 lat studia kończą a kodoklepstwo to nie jakaś fizyka kwantowa xD
@MirekStarowykopowy: Studia może debil skończyć, więc tym bardziej inteligentny starzec, ale to nie znaczy, że 80-latek by się odnalazł w programowaniu zawodowym.
@OlekAleksander: oczywiście, że by się odnalazł bo to nic specjalnego skoro randomowy pajeet was zastępuje xD kodoklepstwo urosło w polsce do rangi posiadania jakiejś tajemnej wiedzy wymagającej turbo iq do zrozumienia a to g---o prawda. Może tam z 5% specjalistów faktycznie coś sobą reprezentuje.
@KarnetNaGlony 2.5 roku temu zrobiłem podobie w wieku 30 lat. Mam już 6 miesięcy expa komercyjnego. Ale ja zacząłem studia które mega pomogły mi dostać pracę.
oczywiście, że by się odnalazł bo to nic specjalnego skoro randomowy pajeet was zastępuje xD
@MirekStarowykopowy: Jak myślisz, że 80-letni Polak będzie lepszym programistą od młodego hindusa to albo masz nierówno pod kopułą, albo jesteś rasistą na pozomie kompletnie oderwanym od rzeczywistości.
@KarnetNaGlony: Mozesz do tego dorzucić pod koniec hackerrank albo leetcode - to juz pod kątem tego jakich zadan możesz sie spodziewać na rozmowach i obyć się z tym typem problemów - tutaj czasem ta matematyka sie przyda. Powodzenia, mimo ze w nienawiści do dziadoskrypta zwanego czasem JS zostałem wychowany ( ͡°͜ʖ͡°)
będę się uczył głównie z tego https://teachyourselfcs.com/
nie zaczynam kompletnie od zera znam podstawy js i pythona ale takie z tutoriala na yt
#naukaprogramowania #programowanie #programista15k
źródło: 603ab8b61b5f0-medium
Pobierztego się najbardziej obawiam właśnie
@MirekStarowykopowy: Studia może debil skończyć, więc tym bardziej inteligentny starzec, ale to nie znaczy, że 80-latek by się odnalazł w programowaniu zawodowym.
@MirekStarowykopowy: Jak myślisz, że 80-letni Polak będzie lepszym programistą od młodego hindusa to albo masz nierówno pod kopułą, albo jesteś rasistą na pozomie kompletnie oderwanym od rzeczywistości.