Wpis z mikrobloga

od jutra zaczynam się uczyć matematyki i programowania i za powiedzmy rok zawołam plusujących i napiszę czy udało mi się zdobyć pracę w tzw. IT. nie mam studiów informatycznych ani żadnych w sumie 27 lat więc może być ciężko wiem xD

będę się uczył głównie z tego https://teachyourselfcs.com/
nie zaczynam kompletnie od zera znam podstawy js i pythona ale takie z tutoriala na yt

#naukaprogramowania #programowanie #programista15k
  • 115
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Aqvis: wiem nie oczekuje cudów ale podoba mi się ten zawód a jeszcze nie jestem aż tak stary żeby nie spróbować. nie uda się to trudno coś innego będę robił świat się nie zawali
  • Odpowiedz
@OlekAleksander: oczywiście, że by się odnalazł bo to nic specjalnego skoro randomowy pajeet was zastępuje xD kodoklepstwo urosło w polsce do rangi posiadania jakiejś tajemnej wiedzy wymagającej turbo iq do zrozumienia a to g---o prawda. Może tam z 5% specjalistów faktycznie coś sobą reprezentuje.
  • Odpowiedz
oczywiście, że by się odnalazł bo to nic specjalnego skoro randomowy pajeet was zastępuje xD

@MirekStarowykopowy: Jak myślisz, że 80-letni Polak będzie lepszym programistą od młodego hindusa to albo masz nierówno pod kopułą, albo jesteś rasistą na pozomie kompletnie oderwanym od rzeczywistości.
  • Odpowiedz
@KarnetNaGlony: Mozesz do tego dorzucić pod koniec hackerrank albo leetcode - to juz pod kątem tego jakich zadan możesz sie spodziewać na rozmowach i obyć się z tym typem problemów - tutaj czasem ta matematyka sie przyda. Powodzenia, mimo ze w nienawiści do dziadoskrypta zwanego czasem JS zostałem wychowany ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz