@alibaski: ale co to jest za rodzaj pisma? Decyzja? jak decyzja to musi mieć nr i odwołanie się do konkretnego przepisu. Jak nie to im odpisz dosłownie: XD i wyślij jeszcze raz to tak samo.
@alibaski: ee tam, ja dziś leciałem na poczte odebrać polecony z mokotowskiego sądu a tam coś w stylu: "że w poprzednim wysłanym dokumencie był z ich strony bład bo zamiast 1994 napisali 194' - i po to dziś z-----------m na pocztexDDDDDD
@alibaski Pytanie też, jakie to były dokumenty i ile ich było. Bo kiedyś porządkowałem kwity prawnicze i to może trwać godzinami. Jeśli było tego dużo i byly naprawdę nieuporządkowane, to trochę się nie dziwię urzędowi. Tym bardziej, że chciałbym żeby działały szybko, a nie można jednocześnie pochwalić zarzucania urzędu bezsensowna papierkową robota, a potem ganić za opieszałość.
Więc zanim wydamy tu wyrok, to powinniśmy najpierw zobaczyć jak te kwity wyglądały.
@alibaski: W zeszłym roku wysłałem do pewnego urzędu dokumenty. Warunkiem koniecznym było wysłanie pocztą tradycyjną bądź dostarczenie osobiście. "Odpowiedź" przyszła mailem czego oczywiście się nie spodziewałem. Temat przepadł.
@alibaski: kto tu jest debilem? mają pełnomocnictwa losowo poskładać - losowi mocodawcy do losowych pełnomocników? a potem afera bo dane ujawnione osobom nieuprawnionym. włączcie myślenie.
mają pełnomocnictwa losowo poskładać - losowi mocodawcy do losowych pełnomocników? a potem afera bo dane ujawnione osobom nieuprawnionym. włączcie myślenie.
@redmad: ale że jak, z treści pełnomocnictwa nie wynika kto jest mocodawcą którego pełnomocnika i zszywki to uporządkują?
@alibaski ej k---a to ja tym cymbałom kiedyś fizycznie do oddziału zaniosłem upoważnienie dla księgowej. Dostałem kopie z pieczątka że przyjęte itp. Za jakiś czas dzwoni księgowa że nie ma dostępów to polazłem do nich z tą kopią a oni że nie mają i ich nie interesuje że mam potwierdzenie przyjęcia. Mam dać nowe i c--j.
@szynall: na szczęście jak zapytałem jaka jest podstawa prawna to przyjęli z fochem ale dodali że "mogę być wzywany do uzupełnienia pieczęci" ( ͡°͜ʖ͡°)
źródło: 1000019918
Pobierz@vanitydomain: a to nie tak, że jak luzem to każda kartka powinna być podpisana?
@alibaski
"że w poprzednim wysłanym dokumencie był z ich strony bład bo zamiast 1994 napisali 194' - i po to dziś z-----------m na pocztexDDDDDD
Więc zanim wydamy tu wyrok, to powinniśmy najpierw zobaczyć jak te kwity wyglądały.
W zeszłym roku wysłałem do pewnego urzędu dokumenty. Warunkiem koniecznym było wysłanie pocztą tradycyjną bądź dostarczenie osobiście. "Odpowiedź" przyszła mailem czego oczywiście się nie spodziewałem. Temat przepadł.
@redmad: ale że jak, z treści pełnomocnictwa nie wynika kto jest mocodawcą którego pełnomocnika i zszywki to uporządkują?
@szynall: na szczęście jak zapytałem jaka jest podstawa prawna to przyjęli z fochem ale dodali że "mogę być wzywany do uzupełnienia pieczęci" ( ͡° ͜ʖ ͡°)