Wpis z mikrobloga

@dumpmuzgu torrent to p2p idealne i ma się dobrze całkiem, priv trackery, bo z pubami jest, owszem, dupacja; choć trochę racji masz, kiedyś było więcej możliwości; pamiętam, jak równolegle się szukało plików na edonkey, direct connect, soulseek i torrentach właśnie, teraz p2p to w sumie tylko torrent
  • Odpowiedz
@dzyndzla: Byłem / jestem na polskich trackerach, ale wyłącznie zamkniętych. Byłem, bo zostały zamknięte. Zostało mi pt, cinema, tl, exi. Jest coś więcej na takim poziomie? Ostatnio słyszałem, że dvdseed też się zawija.
Już nie mówię o multum zagranicznych których już nie ma, a z nich korzystałem. Trochę TB poszło w eter, więc nie są to przemyślenia z okresu jedynie paru lat.
  • Odpowiedz
@dumpmuzgu nie no, tak, nie rozwija się to tak dynamicznie, jak kiedyś, użytkownik leniwy, bogaty, woli zapłacić niż p-------ć się z otwieraniem portów na routerze; dla mnie 2 najlepsze trackery, jakie umarły to what.cd i btgigs (choć ten pierwszy jest absolutnie nieodżałowany) ale dalej to działa jako tako i na privach są i release'y scenowe, i są też grupy ripperskie, więc nie ma tragedii
  • Odpowiedz
@dzyndzla: Byłem na btgigs od 2007(jeszcze mam skriny, to se sprawdziłem teraz :) Bardzo duża strata dla sceny :( Jest to co piszesz, ale czy jakiś nowy polski zamknięty tracker powstał? Bo może nie jestem na bieżąco. Polishsource też padło .
  • Odpowiedz