Wpis z mikrobloga

Jakubiak Marek: Zawsze myślałem, że kraj, który jest zaatakowany, prowadzi wojnę, trzeba mu pomagać, nie zajmuje się handlem zagranicznym, bo nie ma czasu i środków, a Ukraina prosperuje jak najlepiej, dyskoteki w Kijowie pełne, ludzie się bawią, nie ma kto walczyć
@RadioZET_NEWS

#ankieta #sondaz #polityka #wojna #ukraina #polska #ukrainainfo
freedomseeker - Jakubiak Marek: Zawsze myślałem, że kraj, który jest zaatakowany, pro...

źródło: temp_file3928149202199708341

Pobierz

O co chodzi Jakubiakowi?

• Nie lubi ukraińców 61.7% (209)
  • Mówi jak jest 27.1% (92)
  • Nie powinien tak mówić bo wojna 4.4% (15)
  • Napiszę w komentarzu 6.8% (23)

Oddanych głosów: 339

• 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@freedomseeker: Jakubiakowi chodzi wyłącznie o robienie szumu wokół własnej osoby. Do części społeczeństwa przemawia narracja wyraźnie wskazująca, kogo należy nienawidzić i obwiniać za wszystko, co złe, to wykorzystuje. Oczywiście jak przystało na ruską szkołę propagandy zawsze w towarzystwie patriotycznych symboli, obwieszczając się patriotą.
  • Odpowiedz
@freedomseeker: O to, że nie rozumie świata. Bredzi żeby o nim mówiono.

W obozach koncentracyjnych ludzie próbowali żyć normalnie, a on jest zdziwiony, że starają się żyć w kraju w którym jest wojna
  • Odpowiedz
@KarmelkowyZubr: Myślę, ze obozy są najlepszym przykładem, bo ciężko mi sobie wyobrazić gorsze warunki do "rozrywki". Mimo to ludzie próbowali, bo inaczej ich psychika by się rozpadła. Nie da się żyć w ciągłym napięciu.

Co do drugiego punktu - są ludzie których trzeba trzymać przy życiu i musza się do czegoś psychicznie nadawać bo będą odbudowywać kraj.
  • Odpowiedz
Zawsze myślałem, że kraj, który jest zaatakowany, prowadzi wojnę, trzeba mu pomagać, nie zajmuje się handlem zagranicznym, bo nie ma czasu i środków

@freedomseeker: Co za głupia wypowiedz Jakubiaka. Taki kraj zajmuje sie handlem zagranicznym aby mieć wiecej środków na prowadzenie wojny.
Przeciez zmakniecie wszystkich firm bo jest wojna bedzie skutkowało zwiekszonym zapotrzebowaniem na zagraniczna pomoc, bo własne wpływy zmaleją.
I taki analfabeta życiowy pcha sie do władzy?
  • Odpowiedz
@freedomseeker: Markowi chodzi o to, że jego p--o co było jego wynalazkiem na miarę wynalezienia koła, nie sprzedaje się w dyskotekach w Kijowie, bo już miał pomysł jak z Januszkiem Pe rynki wschodnie podbiją, a tu lipa. Totalnie nie idzie ich p--o...
  • Odpowiedz
@freedomseeker: pewnie jego ojciec czy dziadek mówili podobnie.
Zawsze myślałem, że kraj, który jest zaatakowany, prowadzi wojnę, trzeba mu pomagać, nie zajmuje się handlem zagranicznym, bo nie ma czasu i środków, a Polska prosperuje jak najlepiej, plaże w Warszawie pełne, ludzie się bawią, nie ma kto walczyć

Plaża nad Wisłą, przy moście średnicowym, w lipcu 1941 roku.
Kshaq - @freedomseeker: pewnie jego ojciec czy dziadek mówili podobnie.
Zawsze myślał...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@freedomseeker: Jakubiak to zadaniowiec PiSu. Za dnia przesiaduje w TV Republice gdzie przypomina rodakom że miłość do Prezesa jest tak samo ważną cnotą co nienawiść to Tuska (niszczącego Polskę!).
Przed wyborami cośtam powie o wolnym rynku i trochę ponarzeka na rządowy socjal tak żeby uszczknąć z 0,5% i osłabić Konfederację.
  • Odpowiedz
@Bujak: Ja rozumiem że tak jest i to jest k------o. Jak rodziny z chorymi dziećmi. Oboje dobrze zarabiają, a dziecko chodzi w podartych butach, bo kasa na buty od funduszu jeszcze nie przyszła
  • Odpowiedz
@BieszczadzkiSeneka: Cooooo hahahhaa. Coś cie przerosło towarzyszu. Nie rozumiesz analogii i za bardzo nie umiesz czytać ze zrozumieniem co nie? Tego was nie uczono?

Podpowiem ci dzbanie. Nikt nie porównuje Ukrainy do obozów. Rozmowa jest o tym że nawet w najbardziej skrajnych warunkach ludzie próbują żyć normalnie więc tym żałośniejsze jest zdziwienie że Ukraińcy próbują żyć normalnie.

Panimajesz czy przełożyć ci na język rodziców?
  • Odpowiedz