Wpis z mikrobloga

Stoję przed wyzwaniem kupna samochodu i głowa mnie boli od tego co mam wziąć. Mam max. 20k pln na zakup auta, na serwis też będzie kasa. Najlepiej jeździ mi się dieslem, ale benzyny też nie wykluczam, kombi lub sedan. Trasa 2000 km raz w miesiącu, tak to tylko do pracy jakieś 20 km dziennie. Wytypowałem sobie kilka i chcę was zapytać jakie macie zdanie lub jakie macie propozycje najlepiej poparte doświadczeniem.

Moje typy.

Ford Mondeo mk4 2.0 / 2.2 tdci
Skoda Octavia II RS 2.0 TDI
Alfa Romeo 159 1.9 / 2.4 jtd
Audi A4 B7 2.0 TDI

Sercem za Alfą, ale jest bardzo ciasna w środku. Mialem już kiedyś Mondeo i do niego mi najbliżej.

Jakieś propozycje/opinie mirki?

#motoryzacja #kiciochpyta #samochody #auta
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@justnormalguy2: miałem Alfę 159 i o ile dobrze wspominam to auto, bo było bardzo ładne, tak walory użytkowe są dość przeciętne. to auto jest bardzo małe w środku, ogólnie rozmiarowo w środku przypomina Focusa niż Mondeo. Albo i Fiestę, w przypadku sedana...

zresztą, diesle są już mocno zajechane. nie brałbym Alfy.
  • Odpowiedz
@justnormalguy2: Jeśli chcesz kupować audi a4 b7 to sugerowałbym się rozejrzeć za seatem exeo to jest nic innego jak audi a4 b7 z innym znaczkiem tyle, że zaczęli takowe produkować jakoś jak b7 skończyli do tego seat nie audi więc aż tak zajeżdżone przez sebixów nie powinny być itp, skoda octavia to najbardziej niedoceniany volkswagen w Polsce, a mondeo tez jest spoko
  • Odpowiedz