Wpis z mikrobloga

@plyty_chodnikowe: @TheGreatCornholio @Basiura89 Już abstrachując od tego, czy należy się to dzieciom niepracujących Ukraińców czy nie, to w ostatnich latach Ukraińcy byli odpowiedzialni za ok. 1% polskiego PKB. Nawet jakby założyć, że wydamy miliard PLN na 800+ dla nich (około 50 tys. UKR dzieci by to pobierało) to i tak w kieszeni państwa zostaje ponad 30 mld PLN. Do tego odsetek pracujących Ukraińców jest prawie 20 punktów procentowych
  • Odpowiedz
@HIMARS: ja akurat nie podjąłem tematu wyliczeń, a raczej temat roszczeń pani Ukrainki aktywistki, bo wkurzyła mnie jej roszczeniowość. Osobiście jestem za zlikwidowaniem wszelkich socjalistycznych programów kończących się na +
  • Odpowiedz
@Stabilizator: Nie chce mi się przekopytać teraz neta żeby cię wyręczyć w szukaniu źródeł, jakie ci pasują. Może mnie te rządowe akurat nie obchodzą ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jesteśmy w końcu członkiem ONZ.
Z resztą, trzeba być debilem żeby nie policzyć sobie ile podatków płacą legalnie zatrudnieni w PL Ukraińcy, już nie mówię nawet o pośrednich jak VAT czy akcyza, ale nawet samym dochodowym, a ile
  • Odpowiedz