Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 214
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Strigiformesman do tego prsykladu co podałeś uważam, że nie są potrzebne studia a dobra szkoła branżowa techniczna finansowana przed konkretna firmę. Plus rozwój, szkolenia itp. jest bardzo dużo ludzi z pasją i chęcią w takich branżach ale przeszkodą jest brak papierka uczelni wyższej.
  • Odpowiedz
Dla mnie szokiem był Paryż - malutkie miejsce, gdzie podawali wyłącznie śniadania i lekkie obiady. Ale wszyscy kelnerzy czyściutko i formalnie, kierownik sali (czy tam szef zmiany) w pełnym garniturze. I żaden z nich nie był tak na oko poniżej 35 roku życia, kierownik pewnie podbijał 45-50.

@xfin: W polsce krakow stare miasto, tu ma pan umowe a najlepiej nie, tu ma pan 19 złotych na godzine reszta z napiwków
  • Odpowiedz
@WielkiNos: ...gdy Julka kończy 30-tkę i zaczyna rozglądać się w koło siebie... Rodzice zaczynają myśleć o emeryturze i źródełko kasy się urywa...
  • Odpowiedz
Otóż to. Przykre w naszym kraju jest to że jeśli się nie załapiesz do wagonika 15k to wszyscy Cię traktują jak nieudacznika, z rządzącymi włącznie. A prawda jest taka że żeby kraj funkcjonował to potrzebni są wszyscy, od babć klozetowych zaczynając, przez informatyków czy lekarzy a na politykach kończąc. I każdemu należy się szacunek i godziwe warunki życia.

@Emble: Ja bym powiedział, że potrzebni są wszyscy, ale w kolejności:
od
  • Odpowiedz
@WielkiNos: a gdzie ty w Polsce masz uniwersytet z gender studies? Poważne pytanie, z tego co mi wiadomo, to tego u nas nigdy nie oferowali, a na wykopie wszyscy gadają o jego mitycznych absolwentach.
  • Odpowiedz
a to każdy ma być inżynierem, programista15k itp?

@Johnny007pl: No właśnie nie i temat jest taki, że obecnie będzie rodziło się coraz większe zapotrzebowanie na ludzi którzy umieją być na przykład stolarzem, hydraulikiem dobrym jak następną julką z twittera która zrobiła papierek żeby tylko mieć papierek.
  • Odpowiedz
Kiedy juleczka po g---o kierunkach przekonuje się ile w praktyce warte jest jest wykształcenie.

@WielkiNos: To nie jest absolutnie nic nowego, pamiętam jak mówiłem pewne rzeczy chodząc jeszcze do szkoły średniej wraz z pewnymi osobami wtedy się z nas śmiano. Minęło prawie 10 lat od kiedy zacząłem szkołę średnią boom okazało się, że mieliśmy rację i robienie byle jakich studiów kończy się tym, że pewne osoby pracują na przykład w
  • Odpowiedz