Aktywne Wpisy

Zoyav +175
najbardziej mnie rozwalają te "ogródki" w blokach patodeweloperskich czyli kawałek trawnika wielkości twojej sypialni z widokiem na bloki naprzeciwko, leżysz sobie na leżaku na ogródku i wszyscy sąsiedzi z góry się na ciebie gapią z balkonu
brzmi jak świetna atrakcja 10/10
#patodeweloperka #mieszkania #nieruchomosci #budownictwo
brzmi jak świetna atrakcja 10/10
#patodeweloperka #mieszkania #nieruchomosci #budownictwo

źródło: IMG_1011
Pobierz
LM317K +64
#napierala xD

Dowiedziałem się, że niektórzy dostawcy, np Orange, doprowadzą światłowód zarówno do bloku jak i do mieszkania, ale ponoć są też tacy, co do bloku światło, ale do mieszkania już koncentryk.
Jak to rozpoznać? Czy jeżeli faktycznie zapytam o to dostawcy, to realnie mi odpowie na to pytanie, czy będą kręcić i próbować mnie zmylić?
A może to już przeszłość i teraz każdy dostawca prowadzi już światłowod do mieszkania?
Przy okazji, jak ktoś ma dostawcę godnego polecenia we Wrocku to chętnie poczytam, chociaż tutaj pewnie i tak zależy to głównie od lokalizacji, a nie dostawcy
#internet #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #moico #korbank #orange #netia
Zdjęcie dla uwagi.
źródło: temp_file7202959354300881858
PobierzA odpowiedz na pytanie, jak daleko
Budynek wybudowany w 2024, więc pewnie może być tego dostępne więcej.
Najbardziej rozważam obecnie Korbank albo Netię
źródło: Screenshot 2025-01-28 at 21.32.04
PobierzOgólnie nie ma większej różnicy czy masz światło do mieszkania czy światło do bloku i skrętka do mieszkania. Nawet na koncentryku mam w mieszkaniu 300mbps i mi to wystarcza, a Vectra twierdzi że i 600 mogę mieć. Ale światłowód w mieszkaniu brzmi fajniej.
Zastanawiam się, czy w takim wypadku amsnet nie ma tutaj lepszej technologii niż inni? Ale może źle na to patrzę, jednak trochę laikiem jestem, jeśli chodzi o sieci
źródło: temp_file8573232169979837158
PobierzJeżeli koncentryk działalby tak samo, to w sumie miałbym problem z głowy.
@innovi: skoro to nowy blok to znaczy że będą świeżutkie instalacje więc powinno wszystko dobrze działać.