Aktywne Wpisy

pearl_jamik +12
Czy tylko ja lubię, jak kobieta jest kobietą sukcesu? Tzn. nie musi być prezesem czy inną milionerką, ale nie mógłbym być z kobietą, której jedynym celem w życiu jest bycie żoną i wychowywanie dzieci. A mam wrażenie, że taki model jest dla wykopków super sexi: mąż zarabia, kobieta gotuje, sprząta, wychowuje mu dzieci. To jest seksi wg was? Jezu, mnie by taka babka zbrzydła po miesiącu, nawet jakby była 10/10. Dla mnie

źródło: m%C5%82oda-kobieta-sukcesu-54413673
Pobierzmam rację?
- tak 43.1% (118)
- nie 56.9% (156)

EnzoMolinari +6
Sytuacja sprzed chwili. Różowa wraca od ginekologa i dzwoni do mnie, że wszystko w porządku. Pan doktor nie znalazł nadżerki. Ja się pytam jaki pan doktor. Przecież ty do kobiety chodzisz. Okazuje się, że nie było lekarki, która zawsze ją bada i w zastępstwie zbadał ją doktorek. No ja p------ę jesteśmy razem od liceum. Zdjąlem jej simlocka i jestem jedynym facetem, który widział ją nago. Autentycznie chce mi się wyć z w--------a.
Jest katolikiem, który modli się do Maryi, która nie jest Bogiem. Ale nie rozumie, dlaczego ktoś się modli do Buddy, który również nie jest Bogiem.
#religia #teologia #filozofia i trochę #bekazkatoli
@robert-kuzba: a ja rozumiem, ma to nawet nazwę: hipokryzja
@SoplicaTadeusz: brzmi jak pozorna roznica semantyczna
Czasem? A kiedy nie? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Katolicyzm jest z punktu widzenia monoteizmu oczywiście bałwochwalczy więc pozostają fikołki teologiczne w ktorych KK jest dobry.
1. Idę do ojca poprosić go o przysługę
2. Idę do matki poprosić aby wstawiła się za mną u ojca
To są dwie zupełnie różne sytuacje i inaczej tego nie potrafię
1. Praktyka zwłaszcza kultu maryjnego zupełnie rozmija się z "niewinnym" proszeniem "ludzi, którzy już są po tamtej stronie o przysługę polegającą na wstawiennictwu u Boga"
2. Jeśli ja powiem, że wygląda to tak, że w katolickim panteonie bogów (istot będących od zawsze/na zawsze po tamtej stronie, otaczanych na ziemi różnego rodzaju czcią) jest jeden najwłaściwszy Bóg i gromady pomniejszych, to w czym takie ujęcie sprawy jest
A samo proszenie