Wpis z mikrobloga

Polityczne przegrywy zamiast wykorzystać dobrodziejstwo taniego modelu językowego to tracą czas na wymyślanie promptów aby potem pochwalić się na portalu ze śmiesznymi obrazkami o tym jaka jest cenzuraxD

ŻałosnexD

#deepseek
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Protectorx: a jakie to dobrodziejstwo i co nam niby daje XDD

to jest bezużyteczne g---o, a jedyne do czego dążą firmy rozwijając te gówniane modele to zastąpienie ludzi na infoliniach
  • Odpowiedz
  • 5
to jest bezużyteczne g---o, a jedyne do czego dążą firmy rozwijając te gówniane modele to zastąpienie ludzi na infoliniach

@assninja: nie potrafisz wykorzystać modelu językowego więc uważasz, że jest to g---o
Rozumiem.
  • Odpowiedz
@assninja: mi pomaga w robocie jeśli się muszę czegoś nowego nauczyć czy zrozumieć. Wrzucam mu logi żeby je przeanalizował zamiast je ręcznie scrollować. Potrzebuje na ssh jakąś komendę wklepać to go proszę żeby mi ją podał, albo na wakacjach go proszę żeby mi robił za przewodnika i opowiadał o miejscu gdzie jestem.Takie p------y
  • Odpowiedz

@assninja: wszystkie prace biurowe i kreatywne nie są już potrzebne, terapeuci, coachowie też nie
  • Odpowiedz
To jest odpowiednik botnetu, tylko jeszcze takie naiwniaki go karmią własnymi danymi, więc nie musi im ich wykradać xD

@tellet: Kurde, na szczęście OpenAI, Microsoft, Google, Meta tego nie robią - uffff
  • Odpowiedz
@fervi: Wiadomo że robią, no ale przecież chiny = us = wspaniała rassija, jeśli te małpy wypuszczą kiedykolwiek własne AI, co nie?
  • Odpowiedz
  • 0
@siepan: tani bo k---a jest oficjalny cennik tokenów i chinski model wypada bardzo atrakcyjnie cenowo?

K---a gościu ty myslałeś, że tani bo chinczycy powiedzieli, że trening tego modelu kosztował o wiele mniej niż gpt/claude?xDD
  • Odpowiedz
albo na wakacjach go proszę żeby mi robił za przewodnika i opowiadał o miejscu gdzie jestem.Takie p------y

@Catacombe: czyli lubisz słuchać zmyślonych historii? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@tellet: Nie do końca rozumiem co chcesz powiedzieć.
Chińczycy od dawna wypuszczają swoje AI. Jednak pierwszy raz wypuścili AI z topowymi wynikami

K---a gościu ty myslałeś, że tani bo chinczycy powiedzieli, że trening tego modelu kosztował o wiele mniej niż gpt/claude?xDD

@Protectorx: Oczywiście, że jest tańszy w nauce. Przede wszystkim jest uczony na 2 językach (chińskim i angielskim), a nie wszystkich. Dodatkowo bardziej jestem skłonny uwierzyć autorom niż
  • Odpowiedz
@MajorFox: Ty no jest różnica kiedy model dostanie prompt:
Opowiedz mi o Y w mieście X
gdzie mała szansa halucynacji bo w korpusie treningu była cała Wikipedia , vs:
Opowiedz mi historię o Y, ale zastąp Z X, uwzględnij P, ale w czasach J
  • Odpowiedz
@Catacombe: ok, szansa na halucynacje jest mniejsza, gdy zapytasz o jakieś miejsce w dużym mieście, bo tak jak mówisz, model jest nakarmiony danymi z wikipedii, ale problem się zaczyna gdy jesteś w mniej znanej miejscowości.
model nie napisze ci, że nie wie nic na ten temat. Bez zawahania napisze, w którym roku powstał dany obiekt, kto jest jego autorem, jakie wydarzenia upamiętnia
  • Odpowiedz