Aktywne Wpisy
Ej mirki kręcić aferę? Od grudnia pracuję w nowym kołchozie, jednocześnie regularnie co dwa miesiące oddaję krew, przysługują mi z tego tytułu 2 dni wolne, a pracodawca nie zgadza się na udzielenie dwóch dni.
Kręcić aferę? Inspekcja pracy czy coś innego? Nie zależy mi i tak bo na koniec lutego zmieniam robotę.
#afera #pracbaza #krwiodawstwo #praca #prawo #prawopracy
Kręcić aferę? Inspekcja pracy czy coś innego? Nie zależy mi i tak bo na koniec lutego zmieniam robotę.
#afera #pracbaza #krwiodawstwo #praca #prawo #prawopracy
źródło: 1000005562
Pobierz
Anonek463 +170
Zamówiłem sobie żarówki do samochodu od sprzedającego https://allegro.pl/uzytkownik/fphbropak. Sprzedający napisał mi sms, że nie posiada żarówek i zwraca pieniądze więc wzgodnie z prawdą dodałem opinie na allegro "Sprzedający wystawia produkt którego nie ma na stanie. Nie polecam." Sprzedający mi teraz grozi sądem xD Nieźle się bawicie na tym #allegro #j--------e #humorobrazkowy #heheszki #januszebiznesu #marketplace
źródło: image
Pobierz

#drony #dron #dji #fpv #quadrocopter #prawo #heheszki
źródło: 1000022421
PobierzPrzecież mają zespoły które im to piszą
No ale wtedy obywatel byłby świadomy kto co zmienił i kiedy a to byłaby zbrodnia na systemie demokratycznym.... Napluć w twarz wszystkim z kancelarii sejmu i senatu to mało.
@JoeGlodomor: Prawnicy też tego nienawidzą. To jest zamienianie pracy w bieg po polu minowym bez detektora.
Na szczęście wkrótce pojawią się narzędzia AI, które ułatwią identyfikację wszystkich potencjalnie potrzebnych w danej sprawie przepisów. I nie, nie wyeliminuje to prawników, ale właśnie ułatwi im pracę i zmniejszy liczbę popełnianych błędów, co najwyżej zmniejszając zapotrzebowanie na tych najniższego szczebla (studentów, aplikantów, asystentów
Natomiast rozporządzenia również teoretycznie ogłasza się tekst jednolity nie rzadziej niż raz na 12 mc, ale bywa z tym dość różnie.
@loczyn ai to aktualnie tak konfabuluje, zmysla podstawy prawne, nie ogarnia logiki zdań, ze jest bezuzyteczne nawet na poziomie pisma do gminy czy zadań na studiach. To sie na pewno zmieni, ale przy koszcie treningu tych modeli to obstawiam że nieprędko.
@Morf: ale o co ci chodzi? przecież obrazek od OP wygląda na diffa, trzeba go teraz nałożyć na źródło.