Wpis z mikrobloga

Mirki eksperty, wiem ze jest was tu kilku, szukam kogoś kto mógłby mi podpowiedzieć i pomóc z ubezpieczeniem na życie pod kredyt. Fajnie jakby były takie podstawy jak jakieś złamanie czy pobyt w szpitalu jak i bardziej poważne zachorowania i tragedie - śmierć, utrata zdrowia i inne tego typu.

Chciałbym sobie porównać z tym co płacę obecnie do tego co mogę dostać przy jakichś tam warunkach z kredytem co mam :)

#ubezpieczenia #kredythipoteczny #ubezpieczenie
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sked: Zlamania i kontuzje to drobne kwoty podbijające składkę.
Klucz to powazne zachorowania i nowotwory, ew operacje, no i zgon. Stała suma ubezpieczenia będzie ok w Nationale Nederlanden, malejąca suma spadajaca z kredytem w Hestii, Vienna Life
  • Odpowiedz
@sked: pod kredyt dobrze rozważyć polisę ze zmniejszającą się sumą ubezpieczenia, która maleje wraz z tym jak spłacasz kredyt. Taka polisa jest znacznie tańsza od takiej ze stałą sumą.

Z opcji dodatkowych jest kluczowe poważne zachorowanie i ew. inwalidztwo. Pobyty w szpitalu czy uszczerbek na zdrowiu taki 1% za 1% uszczerbku to są ryzyka, które są bardzo drogie w porównaniu do sumy ubezpieczenia. Coś takiego możesz sobie ogarnąć w polisie
  • Odpowiedz