Wpis z mikrobloga

Jest jakiś prosty sposób na to żeby móc "natychmiast" zasilić konto XTB w innej walucie np euro? Obecnie jak chcę coś dokupić to muszę pierw kupić euro np na walutomacie, oni mi wypłacają to euro na moje konto bankowe z którego muszę dopiero jeszcze zrobić przelew standardowy na konto XTB, a to łącznie trwa z 2 dni. Potrzebuję mieć możliwość "natychmiastowego" zasilenia xtb w euro właśnie na wypadek takich dipów jak wczoraj. Ktoś coś?

#gielda #xtb
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Grucholek: Spróbuję na razie przez walutomat XTB jako odbiorcę, jak to będzie niewystarczające to wtedy spróbuję revoluta/paypala, chociaż mam nadzieję że nie będę musiał bo to jakieś kolejne 2 konta które musiałbym zakładać :P
  • Odpowiedz
@random_acc_vikop: Niestety, przelew bezpośredni z walutomatu trwa kilka godzin. Też wczoraj czekałem. Więc pozostaje zasilenie przez kartę (np. Revolut) podpiętą do PayPala (żeby uniknąć prowizji), albo wpłata PLN blikiem i przewalutowanie w XTB.
  • Odpowiedz
ak masz konto w XTB w walucie Euro to nawet jak wpłacisz złotówki to zostaną przewalutowane

@kRz222: przewalutowanie pewnie po kursie Pekao z kilku procentowym spreadem. Generalnie chyba gorzej się nie da ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@SmartCheetah: Już kilka razy wpłacałem z walutomatu i zawsze czekałem więcej niż 2 godziny. Pytałem support XTB i niby tyle musi to trwać ze względu na jakieś weryfikacje przelewów. Jak robię zakup planowany z wyprzedzeniem, to spoko, mogę poczekać. Jak potrzebuję szybko coś kupić, to po prostu wpłacam blikiem i przewalutowuję w XTB, ew. Revolut + PayPal. Mam też jakąś rezerwę dolarową w FLOA, ale ją mogę ruszyć tylko w
  • Odpowiedz