Aktywne Wpisy

Altar +58
Czy to jeszcze Polska? Za chwilę już ani słowa po naszemu nie napiszą. To w ogóle legalne?
Heyah - nie polecam tej sieci.
Heyah - nie polecam tej sieci.

źródło: temp_file2966586268630380673
Pobierz
Gmeras +681
Byłem, zobaczyłem, powspominałem wiele. Przyniosłem jej stare okulary z domu (bo nowe zgubili w pierwszym szpitalu) i założyłem na twarz, zawsze chodziła w okularach. Wymalowana jak nigdy, makijaż dodał jej co najmniej dziesięć lat. Złapałem ją za złożone dłonie – nie były już ciepłe jak zawsze, tylko lodowate z wiadomych względów. Ale na twarzy miała w końcu spokój. To było nasze ostatnie fizyczne spotkanie. Jutro pożegnanie ostateczne – bez kontaktu wzrokowego ani

źródło: temp_file7961992155892953260
Pobierz
Mam ofertę pracy gorzej płatną, ale z ogromnymi perspektywami rozwoju no i w miejscu zamieszkania. Obecnie muszę dojeżdżać ponad 30km w jedną stronę i zaczynam odczuwać wypalenie bo to miejsce bez widoków na rozwój. Czy zdecydowalibyście się na zmianę gdybyście mieli mniej zarabiać, około 1k odliczając dojazdy?
Nawet jakby zarabial 2k na reke to samo pozbycie sie dojazdu 30 km jest warte 1k (zakladajac ze w drugiej pracy ma faktycznie dobry/hybryde) xD
dajmy na to że mam dwie fuchy do wyboru, w miejscu x dostaje 5000 zł i dojeżdżam 0,5h a w miejscu y dostaje 6000 zł i dojeżdżam 1h.
Zakładam dla uproszczania, że w miesiącu jest 20 dni roboczych po 8 godzin każdy, co daje 160 godzin roboczych.
Czyli dla miejsca X mamy 20 razy w miesiącu dojazd
@Emdeka: brakuej informacji. Czy schodzisz z 5000 na 4000, czy z 25 000 na 24 000 ? Bo to robi ogromną różnicę.
@Emdeka: skoro masz perspektywy na lepszy hajs, to w czym problem?
@michalcorobisz: w sensie lepiej, żeby kolejną dekadę zarabiał te 5k i stał w miejscu, niż cofnął się na rok do 4k, a po dwóch latach przebił to 5k i zarabiał dużo lepszy hajs?
Jeżeli w obecnej pracy nie ma możliwości rozwoju, a w drugiej ma na to duże perspektywy, to