Wpis z mikrobloga

Czytam zagraniczne fora i z tego co widzę to Gaja jest trochę lepiej oceniana od Lusterek. Jednak jedna osoba chyba z Danii napisała ,że z piosenką Steczkowskiej jest taki problem ,że ta piosenka ma mnóstwo detali w warstwie muzycznej ,które są dość ważne dla odbioru tej piosenki a na żywo może być tak ,że te dzwięki mogą zacząć się ze sobą zlewać tworząc chaos. W piosence jest też mnóstwo krzyków co może spotęgować wrażenie chaosu. W sensie ,że ta piosenka nie nadaje się zbytnio do grania na żywo. W sumie może być w tym trochę prawdy. Wciąż jestem zwolennikiem wysłania Steczkowskiej ,ale zacząłem się zastanawiać czy jednak nie lepiej Swady i Niczosa skoro oni są oceniani niewiele gorzej. Czy znacie może jeszcze jakieś zagraniczne fora , gdzie Europejczycy oceniają nasze piosenki?

#eurowizja #muzyka
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Edenes:Każdy ma 3 minuty by zostać zapamiętany. Na forach są ludzie którzy słuchają piosenek po 10x razy przed konkursem. Na konkursie większość ludzi słuszy pierwszi i ostatni raz. Zastanów się która piosenka jest bangerem od razu.
  • Odpowiedz
@Edenes: Na mnie też nic nie zrobiło na początku wrażenia. Lusterka mnie kupiły po kilku odsłuchaniach, ale po zobaczeniu fragmentów prób Justyny, widzę, że ona zrobi takie show, że słabszy utwór nie będzie miał znaczenia. No i revamp był bardzo udany.
  • Odpowiedz
W piosence jest też mnóstwo krzyków co może spotęgować wrażenie chaosu

@Edenes: W tym co Pan mówi jest sens! Zobacz występ Steczkowskiej z 1995 - też krzyczała a chaos spotęgowały skrzypce w tle. Jeżeli chodzi o tamten występ nie mam jej nic do zarzucenia, ale odbiór był taki, że trafiła na jedną z kompilacji eurowizyjnych wpadek na youtube.

Z drugiej strony Jamala krzykiem wygrała. To jest chodzenie po polu minowym.
  • Odpowiedz
@Edenes: lusterka i ta druga słowiańska nuta w pierwszych sekundach dawały nadzieję na coś nowego, świeżego, ale mam wrażenie, że nie wykorzystały potencjału i są mdłe. Po pierwszym przesłuchaniu nie byłam w stanie zanucić żadnej z nich 🙈
  • Odpowiedz
  • 0
@Zuzka_z_Bornholmu: jeżeli Steczkowska pojedzie to ja tam będę zadowolony. Podobnie będzie ze Swadą i Niczosem. Oby tylko nie pojechał Dudek bo trafiliśmy do trudnego półfinału i jestem pewien ,że z Dudkiem odpadniemy bo tego typu piosenki widzów oglądających Eurowizje nie ruszają a dodatkowo w takim trudnym półfinale już zupełnie znikniemy. Jak pojedzie Steczkowska to mam nadzieje ,że mocno się przyłoży ekipa robiąca jej show ,żeby pod kątem dźwiękowym samej piosenki
  • Odpowiedz