@Satan_Was_a_Babyboomer Dziwnego raczej nic. W sensie zero zdziwienia, że rosja ma biedną armię złożoną z obdartusów, bo to się tam nie zmienia od 100 lat. Raczej jest to śmieszne i żenujące
@SoplicaTadeusz: To teraz sobie poczytaj o wyposażeniu naszej zajebistej armii podczas misji w Iraku :) Zaręczam Cię że gdyby pastuchy miały ciuchy np US. Army to nasi by zdejmowali buty jak po...ni
@Satan_Was_a_Babyboomer A jak to się ma do tego co napisałem? Nie wiem jak wyposażenie polskiej armii z wojny, która skończyła się 20 lat temu, może mieć jakieś znaczenie w kontekście braku butów w armii rosyjskiej, ale w porządku. W każdym razie jeśli zależy Ci, żebym zapoznał się z jakimś materiałem, to możesz wkleić jakiegoś linka i poczytam
To teraz sobie poczytaj o wyposażeniu naszej zajebistej armii podczas misji w Iraku :)
@Satan_Was_a_Babyboomer: tylko że w Iraku to biedna Polska była na świeżo po kacapskiej okupacji, do tego nie mamy praktycznie złóż gazu i ropy, i my nie krzyczymy na cały świat że jesteśmy mocarstwem (⌐͡■͜ʖ͡■)
Sorry ale równanie z kacapem jest śmieszne (⌐͡■͜ʖ͡
@Satan_Was_a_Babyboomer: sugerowanie że by to robili to xD Nasi zolenierze to nie jakaś "biedna p--------a piechota" z syberii A jeśli zabierać "lepszy" sprzęt wrogowi, to raczej bron a nie trzewiki xD Ale to ruscy, im wsio radno
@Satan_Was_a_Babyboomer No i cudownie, 16 i 18 lat temu niektórych żołnierze chcąc mieć lepszy sprzęt niż oferuje armia kupowali sobie własny. Jak to się ma natomiast do braku absolutnie najbardziej podstawowego artykułu jakim są buty? Tym bardziej, że robi to tzw. "druga armia świata" która regularnie grozi inwazją na wszystkich swoich europejskich sąsiadów? Poza tym nasi wygrali wojnę w Iraku i nawet mieli tam swoją strefę okupacyjną, tak samo jak w
Nie no tyle w tym temacie mogę powiedzieć. Powiem wprost - gdyby nas Rosja zaatakowała to byśmy nie wytrzymali tyle co Ukraina. Serio różnica w takich np. WOPL to niebo a ziema.
#rozdajo69 zł na żarcie 🍟🍔🍕 A dokładniej - do wygrania jedna karta podarunkowa o wartości 69 zł do Pyszne albo Uber Eats. Zwycięzca sam wybiera, czym się utuczy.
Shock.Deals - telegramowy kanał z promocjami, okazjami i błędami cenowymi
@Aryo: Niesamowite, jak to się mogło stać?
Bo tu ruscy sami przyznają ze zdejmują
Mylisz urojenia z faktami
@Satan_Was_a_Babyboomer: tylko że w Iraku to biedna Polska była na świeżo po kacapskiej okupacji, do tego nie mamy praktycznie złóż gazu i ropy, i my nie krzyczymy na cały świat że jesteśmy mocarstwem (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Sorry ale równanie z kacapem jest śmieszne (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡
@vladi_putin: nie to ściema, nie zdążyły bo "turyści" z Moskwy byli szybsi ¯\(ツ)/¯
@Kusher: Nie zdejmowali ale sugerowanie że skoro sami musieli za własny hajs kupować lepszy sprzęt to by tego
Nasi zolenierze to nie jakaś "biedna p--------a piechota" z syberii
A jeśli zabierać "lepszy" sprzęt wrogowi, to raczej bron a nie trzewiki xD
Ale to ruscy, im wsio radno
Możesz sobie zaklinać rzeczywistość ale nawet armia UA przed inwazją rosyjską była lepiej wyposażona,
https://tvn24.pl/polska/co-na-wlasna-reke-kupuja-polscy-zolnierze-ra106091-ls3604474
Proszę. Zapoznaj się i już się zamknij bo robisz z siebie pajaca publicznie.
Nie no tyle w tym temacie mogę powiedzieć. Powiem wprost - gdyby nas Rosja zaatakowała to byśmy nie wytrzymali tyle co Ukraina. Serio różnica w takich np. WOPL to niebo a ziema.