Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Rosyjski korespondent wojskowy i propagandysta Aleksandr Sładkow otwarcie mówi, że Rosjanie zdejmowali z trupów ukraińskich żołnierzy buty.

@Aryo: Niesamowite, jak to się mogło stać?
  • Odpowiedz
@Satan_Was_a_Babyboomer A jak to się ma do tego co napisałem? Nie wiem jak wyposażenie polskiej armii z wojny, która skończyła się 20 lat temu, może mieć jakieś znaczenie w kontekście braku butów w armii rosyjskiej, ale w porządku. W każdym razie jeśli zależy Ci, żebym zapoznał się z jakimś materiałem, to możesz wkleić jakiegoś linka i poczytam
  • Odpowiedz
To teraz sobie poczytaj o wyposażeniu naszej zajebistej armii podczas misji w Iraku :)

@Satan_Was_a_Babyboomer: tylko że w Iraku to biedna Polska była na świeżo po kacapskiej okupacji, do tego nie mamy praktycznie złóż gazu i ropy, i my nie krzyczymy na cały świat że jesteśmy mocarstwem ( ͡ ͜ʖ ͡)

Sorry ale równanie z kacapem jest śmieszne ( ͡ ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
Zegarki to akurat polskie wolontariuszki zbierały z trupów i na Allegro ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@vladi_putin: nie to ściema, nie zdążyły bo "turyści" z Moskwy byli szybsi ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Satan_Was_a_Babyboomer: sugerowanie że by to robili to xD
Nasi zolenierze to nie jakaś "biedna p--------a piechota" z syberii
A jeśli zabierać "lepszy" sprzęt wrogowi, to raczej bron a nie trzewiki xD
Ale to ruscy, im wsio radno
  • Odpowiedz
@Aryo: jak kupowałem ostatnio buty taktyczne to pod recenzją jednego modelu rusek sam się chwalił że ma takie "zdobyczne" i są w pytę
  • Odpowiedz
@Satan_Was_a_Babyboomer No i cudownie, 16 i 18 lat temu niektórych żołnierze chcąc mieć lepszy sprzęt niż oferuje armia kupowali sobie własny. Jak to się ma natomiast do braku absolutnie najbardziej podstawowego artykułu jakim są buty? Tym bardziej, że robi to tzw. "druga armia świata" która regularnie grozi inwazją na wszystkich swoich europejskich sąsiadów? Poza tym nasi wygrali wojnę w Iraku i nawet mieli tam swoją strefę okupacyjną, tak samo jak w
  • Odpowiedz