Wpis z mikrobloga

@duzy_krotki: ktoś kto bierze taki kredyt ma zdolność kredytową by to wziąć i dochody by spłacać, oszczędzać. Wartość nieruchomości to 1,3 - 1,5 mln zł, czas spłaty 15 lat.
  • Odpowiedz
@duzy_krotki: No dziwne że jak ktoś chce spłacać milion PLNów przez 30 lat to musi się liczyć z odsetkami.
Tak wiem, są wysokie ale czemu wy się tu dziwicie?
  • Odpowiedz
@duzy_krotki: może i drogo ale za to szeroki wybór w na rynku, np. za ten milion teraz a spłacone 2,6 mln zł po 30 latach można nabyć np. czteropokojowe mieszkanie w bloku z wielkiej płyty albo poprlowskiego klocka gdzieś pod duzym miastem. Seems legit ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 10
Mmmmm, mój kraj taki piękny. To oczywiste, że narażę swoje życie, tudzież życie moich synów, żeby bronić kraju,. który oferuje mi tak dogodne warunki życia i rozwoju. ( _)
  • Odpowiedz
Komuś kredycik?

@duzy_krotki: <żart> dlatego potrzeba pilnie kredytu 0%!

Co prawda mieszkania podrożeją z miliona na 2,6mln, kredyciarz zapłacić będzie musiał tyle samo, ale przyznasz że lepiej brzmi mieć mieszkanie warte ponad 2,5mln niż za milion :)
Do tego władza jakie punkty zdobędzie, bo "kto tyle doł?".
Odsetki od kredytu na 2.6mln to będzie z 10mln, które co do grosza da premier z własnych pieniędzy z podatków :)
  • Odpowiedz
@duzy_krotki Jezus Maria, właśnie mi się przypomniało, że znam gościa, który 5 lat temu wziął bańkę krechy na dom. On pracownik produkcyjny z 6k netto, żona sekretarka w urzędzie. Zanim zniknął mi z radaru , to pamiętam tylko, jak ciągle gdzieś dorabiał i dzwonił, czy nie mam jakiejś dodatkowej fuchy dla niego. Ciekawe co tam słychać.
  • Odpowiedz