Wpis z mikrobloga

Spójrzcie na tę "satyrę". Właściwie niczego więcej nie potrzebujecie wiedzieć o Konfederacji. To partia, która domaga się równych praw - gdy to jej wygodne. Gdy chodzi o maluczkich, to chętnie zmiesza ich z błotem. Jeśli chcecie Polski w której każdy dba tylko i wyłącznie o swój własny interes - to partia dla was.

#konfederacja #polityka #neuropa
memento_mori - Spójrzcie na tę "satyrę". Właściwie niczego więcej nie potrzebujecie w...

źródło: 2350164a60537dce9bda2d3763dc8b101dd4ad2062176f695a15bc6c7a4f31d6

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@memento_mori: Jest to o tyle żałosne że niedawno Memcen miał pretensje do Hołowni bo ten nie przyjął jego zaproszenia na debatę. Teraz robi dokładnie to samo co Szymon względem Zandberga i twierdzi że to okej, bo przecież jest już "duży" i nie będzie się schylał do oponenta.
  • Odpowiedz
@po_po: ale w prezydenckich mogą mieć i 20% to nic nie zmienia. To w parlamentarnych każdy głos się liczy i każde 0,1% bo może sprawić że masz więcej posłów i zmienić całkowicie rozkład sil. W prezydenckich za 3 czy 4 czy 8 miejsce nie ma dyplomu. Za drugie w sumie też bo liczy się tylko wygrana
  • Odpowiedz
@memento_mori: taka debata przed drugą turą jest bez sensu bo kogo poza planktonem politycznym interesuje mało konstruktywna gadka dwóch całkowicie skrajnych obozów politycznych, rozumiem decyzję mentzena bo może tylko stracić a nawet (tutaj już strefa bajek) jakby wygrał to nic mu to nie dało bo elektrorat razem nigdy nie za głosuje na konfe, chociaż słabo to uzasadnił a zandberg musi szukać rozgłosu stąd jego propozycję także rozumiem
  • Odpowiedz
rozumiem decyzję mentzena bo może tylko stracić a nawet (tutaj już strefa bajek) jakby wygrał to nic mu to nie dało bo elektrorat razem nigdy nie za głosuje na konfe, chociaż słabo to uzasadnił a zandberg musi szukać rozgłosu stąd jego propozycję także rozumiem

@Trabancik: czyli po prostu uznajesz że mentzen to tchórz i frajer
  • Odpowiedz
jakby wygrał to nic mu to nie dało bo elektrorat razem nigdy nie za głosuje na konfe

@Trabancik: nie jestem na bieżąco, to już jawnie się wycofali z bycia "inną partią" i uprawiają tę samą polityczną matematykę co inni?
  • Odpowiedz
@xetrov: Nie jestem ekspertem politycznym a czasem można powiedzieć że bredzę, ale wydaje mi się że formalnie partia nigdy nie byli a raczej wspólnym komitetem jak Hołownia i PSL
  • Odpowiedz
Jeśli chcecie Polski w której każdy dba tylko i wyłącznie o swój własny interes - to partia dla was.

@memento_mori: Wydaje mi się, że w tym momencie dba się o wszystkich oprócz Polaków, a Konfa nawet nie ma żadnego wpływu na rządzenie
  • Odpowiedz
@memento_mori: zajebiste wywracanie stolika XD K---a memcen pluje wam w twarz wprost mówiąc, ze nie będzie debatował z kimś poniżej jego poziomu, prezydent wszystkich Polaków psia jego Mac XD
  • Odpowiedz
@po_po: wtedy to były pojedyncze strzały, aktualnie średnia wynosi 13.1% i jest to rekordowe poparcie. Od ponad pół roku nie spadła poniżej 10% a Konfederacja jest jedyną partią w nieustannym trendzie wzrostowym od wyborów.
  • Odpowiedz