Wpis z mikrobloga

• 1
@akaisterne ja rozumiem że jest duży strach. Bo może się nic nie przyjąć i wyglądać jak debil z dziurkami w głowie bez włosów. No ale jest to jakieś ryzyko. A tutaj kolega nawet nie poczekał czy w ogóle efekty będą. Trzeba się trochę uzbroić w cierpliwość. (Tak samo mówi każda klinika. Na efekty trzeba poczekać).
  • Odpowiedz
  • 0
@Redlix nie jestem na tyle walnięty aby liczyć ile pobrali ale ogólnie w klinice czas to pieniądz. Wątpię aby pobierali dużo więcej niż wszczepiają. Takie zabiegi trwają wiele godzin.
  • Odpowiedz
@Simfecstio Przecież chłop ma zaorany donor. Nie wiem z czy tu dyskutować. Typowy hairmill jest typowy. Sytuacja pewnie się trochę poprawi po ugly ducking phase, ale trochę donorów widziałem w życiu i ten wskazuje na harvesting. Wybaczcie za tą wstawki po ang, ale w sumie nie znam dobrego odpowiednika po polsku. Wiem, że wszystkie “kliniki” tak robią, ale nie jest to zgodne ze sztuką i tyle.
  • Odpowiedz
@Simfecstio:

Czyli mówisz, że wszystkie kliniki pobieraja full grafów a później wszczepiają tylko część? To najlepiej jak ktoś ma limit bo wiecej nie wyciagaja?

Nie sądzę, że ktoś ekstraktował grafty bez potrzeby, to trochę naciągana teoria, ale sądzę, że jak zwykle w hairmillu wyciągnięto za dużo. Survival rate jest slaby przy takiej ilosci, lepiej robic 2 tury przeszczepu. Nie jestem ani lekarzem, ani specjalistą od HT, ale to są podstawy
  • Odpowiedz
Powiem nawet więcej. Podejrzewam, że ten gość po prostu nieświadomie zauroczony opiniami na wypoku wybrał tureckiego hairmilla, przystał na wszystkie absurdalne warunki, a potem, w fazie „ugly duckling phase”, zaczął mieć wątpliwości. Zaczął wertować anglojęzyczne fora branżowe, reddit, albo forum pokonajlysienie – i szybko uświadomił sobie, że tureckie hairmille zawsze popełniają szereg błędów w sztuce. Część ludzi świadomie decyduje się na taką drogę, a część dopiero po fakcie odkrywa, że ktoś może
  • Odpowiedz
@Simfecstio: No odklejeniec jakiś, cały internet mu tłumaczy że po 2 miesiacach to se może ocenić czy mu rzeżucha na wielkanoc wyrośnie a nie czy przeszczep włosów jest udany, bo na to trzeba najmniej rok. W dodatku cały czas usuwa wszystkie komentarze gdzie ludzie sie z nim nie zgadzaja i polecaja mu wizyte u psychologa bo problem jest w głowie a nie z włosami xD albo usuwa jak pokazywałem że
kejlebi - @Simfecstio: No odklejeniec jakiś, cały internet mu tłumaczy że po 2 miesia...

źródło: 4540455c-6a27-472c-a5f5-4070e947600f

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@kejlebi no bo przez co przechodzic xd jedyna rzecz że faktynie mogli pobrać więcej niż wszczepili. Ciężko mi to też skomentować. Nie znam się. Ale wątpię aby pobierali więcej niż wszczepiają. Szkoda pracy której efektów nie będzie widać. Dla mnie to dziwne. Ale jeżeli nie planuje więcej przeszczepów to nawet jak ma trochę mniej włosów z tyłu to i tak tego nikt nie zauważy. Takie martwienie się na zapas. Dla mnie
  • Odpowiedz
Owszem, planowałem kolejne przeszczepy w przyszłości, bo jestem jeszcze młody a utrata włosów będzie postępować, więc jest to duży problem. Strefa dawcza już w tym momencie jest mocno przerzedzona i pobranie z niej więcej graftów, aby wypełnić resztę głowy nie będzie możliwe.

@Simfecstio, cieszę się, że w końcu znalazłeś w sobie odwagę by powiedzieć że się nie znasz. Kolejnym krokiem powinno być samodzielne przeczytanie, że takie przypadki gdzie pobrano za
  • Odpowiedz
@lukimukkki: nie ma żadnych blizn, gdzie robiłem to już tu strach napisać, pobierane są dolu brody z obszaru pod szczęka xd, tam można tez dosyc sporo (edit nie wiem ile)graftow pobrac wlos na początku jest twardy z czasem nie widać różnicy między włosem z głowy a z brody i bardzo dobrze zagęszcza optycznie bo jest gruby i wyrywanie z brody nie należy do najprzyjemniejszych rzeczy ale do przezycia
  • Odpowiedz