Wpis z mikrobloga

@splinter96: Dudek w temacie Nawrockiego już miał okazję się wypowiedzieć i skompromitował się, mi to wygląda na prywatną niechęć z jakiegoś powodu, ale nic na poparcie swoich tez profesor nie ma - i tyle
  • Odpowiedz
@st_angerr: @JonaszSynGrazyny
https://youtu.be/bNeBM8ndYy8?feature=shared
Pierwsze kilka minut odpowiada na pytanie, czemu uważa Nawrockiego za niebezpiecznego człowieka i ma na to dwa argumenty, uprzedzam, że mogę poprzekręcać, bo oglądałem przy premierze dlatego polecam własną weryfikację:
- zwolnienie doktora zatrudnionego w IPN za wydanie książki/pracy w innym wydawnictwie niż IPN - tylko że Nawrocki nie był za to odpowiedzialny, wręcz przeciwnie, proponował zwolnionemu powrót
- wyświetlenia na kanale youtube IPN spadły za
  • Odpowiedz
On pewnie wie dużo więcej niż mówi, ale albo nie ma niezbitych dowodów i nie chce się podkładać

@splinter96: kruuuuwa jak ja kocham te brainletowe kwity na kogos xDD
"Cos wie ale nie powie", "ma dowody ale niech inni sie wypowiedza" xD to jak wyciete z jakiegos 13posterunku- nic nie maja na chłopa i walą taki teatr domysłów pod klaskanie uszami wykopków.
Masz cos- dawaj dowody. Nie masz- nie wal
  • Odpowiedz
@splinter96: pewnie zna opowieści od znajomych, ale to trochę mało żeby publicznie o tym mówić. W którymś wywiadzie powiedział coś takiego, że on sporo wie, ale liczy że wypowiedzą się publicznie ci, którzy byli w różnych zdarzeniach uczestniczyli.
  • Odpowiedz
@splinter96: z drugiej strony trochę to przykre, dla mnie takie niedopowiedzenia, zarzuty bez zarzutów brzmią średnio. Bardzo profesora lubię, ale to bardzo dziwna rola. Oczywiście nie wiadomo jakie były relacje między nimi i czego tak naprawdę nie mówi ale jest to dla mnie mocno niezręczne, myślę że dla profesora też niezbyt wygodne
  • Odpowiedz
@Sliski_vacek: brainletowe to było jak Lepper takie zasłyszane pierdoły bezrefleksyjnie powtarzał, a potem przegrywał w sądzie za oszczerstwa. Przecież to jest oczywiste, że każdy pracujący w danym miejscu przez dłuższy czas ma zwykle mnóstwo insidowej wiedzy, fakt część z tego to niepotwierdzone plotki i półprawdy, ale w przypadku prof. Dudka wątpię, że chodzi o informację, że Nawrocki walił żonę po rogach, albo się zbełtał na imprezie firmowej.
  • Odpowiedz