Aktywne Wpisy

Horkheimer +18
Może mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego w Polsce jest takie społeczne przyzwolenie na jazdę po chodniku i generalnie łamanie przepisów dotyczących ruchu?
(zdjecie z neta)
#polska #zalesie #prawojazdy
(zdjecie z neta)
#polska #zalesie #prawojazdy

źródło: jazda-po-chodniku-1-1
Pobierz
mickpl +141
Jedyny kataster jaki jest skłonna wprowadzić nasza klasa rządząca to dla ludzi nieposiadających żadnego mieszkania, srogi. A potem z każdym kolejnym mieszkaniem podatek by progresywnie malał.
#nieruchomosci
#nieruchomosci
Kasa chorych rozkłada ręce, 116117 też nikogo nie znajduje.
Mi się udało kompletnie z czapy, nie wiedziałem jak to działa, podszedłem z kartą, Helga zeskanowała, wysapała ostro, ja nie verstanden i kazała usiąść i czekać xddd...
Kasa chorych dała protip, że można brać rachunki z Polski i MOŻE zwrócą.. xd
#pracazagranica #emigracja #emigrujzwykopem
nie powie, że przypłynęła na łódce z afryki w tamtym tygodniu
Ściągnij apke Doctolib, znajdź Hausarzt z okolicy który będzie miał w najbliższym czasie wolny termin, zrób termin przez apke i zrobione
Pamietam jak w wakacje rok temu dostalem jelitowke i probowalem znalezc cos na miejscu/podzwonic w rozne miejsca obok, bo z wiadomych wzgledow nie moglem jechac gdzies dalej. To dostawalem terminy na za dwa miesiace, gdzie jelitowka to tydzien xD
Dopiero Ty mnie poratowales info o doctolib i nagle od strzala znalazlem termin u lekarza 4km dalej.
Laska OPa szuka juz dluzszy czas, mnie jelitowka tez by nie zabila, ale potrzebowalem zwolnienie i jakies leki.
Bo jednak ludzie z pracy, ktorzy mieli rozne wypadki, zlamania itd. byli obslugiwani calkiem niezle i szybko.
Obecnie ten ból jest dokuczliwy, ale chce z nim walczyć chodząc na fizjoterapię. Wszystko załatwione tylko nie mamy
Szukales tylko po rodzinnych? Troche glupio miras. Ja bym Ci radzil zawiezc ja do szpitala. Jakie to w ogole miasto ze przez poltora roku nie mozesz znalezc rodzinnego?
Neubrandenburg, ściana wschodnia. Dużo ciapactwa no i ostatni rok to ludzi naszło też z Ukrainy, więc może dlatego te kartki których wcześniej nie było