Aktywne Wpisy

EnzoMolinari +15
Sytuacja sprzed chwili. Różowa wraca od ginekologa i dzwoni do mnie, że wszystko w porządku. Pan doktor nie znalazł nadżerki. Ja się pytam jaki pan doktor. Przecież ty do kobiety chodzisz. Okazuje się, że nie było lekarki, która zawsze ją bada i w zastępstwie zbadał ją doktorek. No ja p------ę jesteśmy razem od liceum. Zdjąlem jej simlocka i jestem jedynym facetem, który widział ją nago. Autentycznie chce mi się wyć z w--------a.

JanTrajbal2 +684
Szanuję w opór, wbrew nowomodzie.
#psiarze
#psiarze

źródło: temp_file1463337842466959055
Pobierz
Tak, programistów AI nie zastąpi. Przynajmniej nie w przeciągu najbliższych kilkunastu-a-nawet-kilkudziesięciu lat. Ale na pewno zmniejszy ilość wakatów w masie korpo oraz kontraktowni. W skrócie - AI nie zastąpi software engineerów, cloud engineerów i innych bo to nie ten kaliber, ale wyeliminuje zapotrzebowanie na pospolitych frontendowców od dawania klas tailwindowych komponentowi w reactcie oraz crudów w SQL.
W IT od teraz będą potrzebni SPECJALIŚCI - ale czy to Wy będziecie nimi? Możliwe, ale polecam konkurować w zachodnich firmach z Azjatami z bogatych rodzin uczących się w Harvardzie czy MIT waszym dyplomem z UW czy AGH, bo w Polsce, "krainie IT i uzdolnionych informatyków" możemy się poszczycić Comarchem, Asseco i innymi firmami do klepania apek rządowych.
#programista15k #programowanie #pracbaza
@jose_bambaryla: jak księgowa będzie w stanie zapodać tak promta, że AI zrozumie jakiego raportu oczekuje, to ja sam p-------ę klawiaturę w kąt i zaczne hodowac jedwabniki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dzisiaj są takie możliwości, że jak się zaweźmiesz i będziesz robił coś po kilkanaście godzin przez rok to będziesz miał dobre wyniki w IT, zrobisz fajny projekt.
Ale patałachy nigdy do tego nie dojdą bo pierwszą rzeczą o którą pytają są zarobki. Nie chcą r------ć świata ze swojej piwnicy i Gklasy za przekręty w sieci TOR tylko zadowala ich gównoauto w leasingu na b2b za LETKOM PRACĘ xD
@armin-van-kutonger: No super, a potem? Nagle magicznie w 8 godzin tak samo?
@saviola7: *miesięcy
@jose_bambaryla: bzdura, jeśli rzeczywiście AI tak bardzo uprości wytwarzanie oprogramowania, to znaczy, że cena tworzenia aplikacji spadnie wielokrotnie - co z kolei spowoduje wielokrotne zwiększenie popytu na aplikacje.
@armin-van-kutonger: no tobhakie są te możliwości jaki konkretnie projekt napisać?
Możesz wszystko człowieku. Ja gdy się uczyłem miałem kilkaset kradzionych pdf z o'Reilly i ryłem po nocach. A dziś wklejam linki do czyjegoś kodu i chat mi tłumaczy linijka po linijce.
Nie będę cię za rękę prowadził co możesz zrobić z taką wiedzą i dużą ilością czasu, ale naprawdę można COŚ zrobić. I nie tylko do portfolio.
@chaddeveloper: no to będzie się robić aplikacje robiące inną czynność ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@zobq: perpetuum crudziarzowe. I ludzie jeszcze takie coś plusują xD