Wpis z mikrobloga

Dziwicie się, że chłopy popełniają 6-8 razy częściej samobójstwa niż baby w tym kukoldstanie?

Leczę się na depresję od 2020.
Żaden lek nie działa -> psychiatra wysłał mnie na psychoterapię -> psychoterapeuta wysłał mnie na psychoterapię grupową

Psychoterapia grupowa w moim mieście jest tylko na NFZ, więc potrzebuję skierowania. Poszedłem do lekarza rodzinnego NFZ, pokazuję dokumentację medyczną i mówię o co chodzi. Ta do mnie z pyskiem, bo nie znam kodów NFZ jakie ma mi wypisać na skierowaniu i w ogóle z podejściem w stylu "robię ci łaskę", bo ona takich skierowań nie wypisuje. Urzednik nie lekarz. Widzi, że chłop z chorobą (depresja) na którą się umiera, a traktuje mnie jak śmiecia. Powiedziałem "do widzenia" i wyszedłem.
#nfz #lekarz #przegryw #psychiatria #psychologia
frenm - Dziwicie się, że chłopy popełniają 6-8 razy częściej samobójstwa niż baby w t...

źródło: +_3656adad78ffd5bdf345931a2e814b91

Pobierz
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@frenm byłam babą w depresji i z jedyną życzliwością lekarza w ramach NFZ z jaką się wtedy spotkałam to była sytuacja u ginekologa, kiedy go zapytałam czy antydepy nie będą kolidować z jakimiś tam lekami które mi zapisał. Wtedy on mi powiedział, że też od wielu lat leczy się na depresję i żeby się nie martwić, bo jestem dystyngowana i mądra, więc na pewno mi się jeszcze ułoży.

Do psychiatry chodziłam
  • Odpowiedz
@frenm: na siłę próbujesz chyba udowodnić światu że te terapie są uja warte i cały ten system. Ci ludzie co pracują na NFZ i ci wszyscy psychoterapeuci, psychiatrzy z tego żyją, nie zależy im na rozwiązywaniu problemów tylko chyba na podtrzymywaniu tego stanu rzeczy. Stać cię na to żeby samemu się uporać z tym gównem. Życie nie ma sensu, trzeba samemu znaleźć cel chociażby nawet głupie odłożenie gotówki, samochód cokolwiek.
  • Odpowiedz
  • 2
@Kebab_po_browarze: mam głębsze problemy, byłem niszczony psychicznie przez rodziców od małego, mam wielkie traumy, uderzanie piescia w stol nie przynosi rezultatów, próbuję od lat wyjsc z przegrywu i kręcę się w kółko. Sam z tego nie wyjdę, ktoś mnie musi wyciągnąć.
  • Odpowiedz
@frenm:

chłopy popełniają samobójstwa bo kukoldstan

kukoldstan polega na tym, że nie potrafisz dogadać się kulturalnie z lekarzem rodzinnym, aby na podstawie dokumentacji wystawił skierowanie albo nie rozumiesz, że może potrzeba aby psychiatra wypisał ci to skierowanie

jeśli psychiatra był prywaciarz to jego skierowanie podziała tylko na placówki prywatne ALE możesz z takim skierowaniem iść do internisty i ten ci je "przepisze", co poskutkuje tym, że to nowe będzie obejmowało
  • Odpowiedz
  • 1
@aki_: wiesz co ja mam szacunek do samego siebie i nie bede się dawał poniżać machinie komunistycznej jaką jest NFZ. Wolę zdechnąć niż klęknąć przed nimi.
  • Odpowiedz
  • 1
@klefonafide: to pójdź do osrodka leczenia alkoholizmu i powiedz alkoholikom DO DOMU, NIE ZAWRACAJCIE GŁOWY WYSTARCZY NIE PIĆ

poza tym dieta musi być mądra
  • Odpowiedz
@frenm: problem otyłości wynika głównie z braku świadomości ludzi, rzadziej z zaburzeń, więc nie zrównuj zaburzeń psychicznych z otyłością.

poza tym dieta musi być mądra

@frenm: to nie rocket science, wystarczy kilka prostych zasad.
  • Odpowiedz
@frenm: po pierwsze u faceta depresja wynika z braku wzrostu/ wyglądu co uniemożliwia życie społeczne i romantyczne. Nie wyleczysz tego lekami, psychoterapią. To są opcje na leczenie kobiecej depresji. U mężczyzn to wygląda tak że sam musisz pogodzic się ze swoim losem, wtedy wygrasz z depresja. Oczywiście tego nie dowiesz nikogo, większość ludzi ma wyprane mózgi lub żyją w bańce.
  • Odpowiedz
  • 0
@KapitanKam: Widzę, że łyknąłeś blackpilla, ja łyknąłem redpilla, bo co chwilę widze brzydkich i niskich gości co mają fajne laski. Wygląd pomaga, ale musisz mieć "grę" czyli umiejetnosci społeczne. Gry da się nauczyć, ale to bardzo trudne ze zdziczałego introwertyka stać się lubianym ekstrawertykiem, a do tego to się sprowadza.
  • Odpowiedz
  • 0
@Kremufka2137:

SSRI: gotujący się mózg, najdluzej prozac pół roku, efekty takie, ze siedzialem calutki dzień przed kompem i nie mogłem się ruszyć, byłem jak zombie, tylko pracowałem, mocna ahedonia, aseksualność, w nocy budzilem się co chwile z powodu wyschnietego gardła
SNRI: pikawa mi za mocno bije, euforyzowało mnie
trittico: super lek, z poltora roku brąłem, ale strasznie męczy mi serce aż się ciemno przed oczami robiło, spadał mi puls bardzo nisko, nie mogę
  • Odpowiedz
@frenm: to nie tak, widzisz tylko cienie tak jak było w metaforze jaskini Platona. Widząc niskiego, brzydkiego pomyśl o tym że pewnie jest zdradzany lub zostanie wkrótce wymieniony na chada ( gdy pojawi się lepsza opcja). To są ogólne prawa natury i podstawy biologi, większy= lepszy.

No i właśnie u tych gorszych genetycznie samców naturalnie pojawia się depresja, jako wynik doświadczeń ( np zero pożądania ze strony płci przeciwnej, moggowanie
  • Odpowiedz